CHP’de kurultay tarihi netleşti. Parti Meclisi, oy birliği ile 4-5 Kasım’da kurultay kararı aldı. Genel merkez yönetimi, kongrelerde yaşanan tartışmalar nedeniyle eleştirilerin odağında yer aldı. Eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Yenilgi erken kabullenildi" dedi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde aldığı yenilginin ardından kurultay takvimini başlatan CHP’de Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Kurultay gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda, 38’inci Olağan Kurultay’ın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılması ‘oy birliği ile’ kararlaştırıldı. Genel merkez yönetimine yoğun eleştirilerin yöneltildiği toplantıda, tüzük tadil kongresi için de tavsiye kararı alındı. Toplantıya Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel katılmadı.

Parti Meclisi’nde ilk eleştiri konusu, Grup Başkanvekili Burcu Köksal oldu. Köksal, Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi'nde CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in oturduğu masaya doğru yürüdü. Bir süre tartışma yaşayan Köksal, Baltacı'ya yönelerek, "Sen beni telefonda tehdit edemezsin. Telefonda söylediklerini burada söyleyeceksin. Beni Afyon'dan AKP kazıyamadı, sen kazıyamazsın" şeklinde tepki gösterdi. Ardından baygınlık da geçiren Köksal’ın tavırlarını eleştiren bazı Parti Meclisi üyeleri, disipline sevk kararının verilmesini istedi. Merkez Yürütme Kurulu’nun disipline sevk kararını alması gerektiğini bildiren PM üyeleri, İzmir ve Konya gibi illerde de kavgaların yaşandığını, bu durumun seçmende bir soğumaya neden olacağını bildirdi.