Hatay depremin ardından yeniden gündeme Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm projesinin yarım kalmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Dün bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, “Vatandaşlarımızı kışkırtan malum grubun girişimleri neticesinde, deprem bölgesi olan ilimiz tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu” görüşünü ileri sürdü.

Afyonkarahisar kent merkezinde Mısri Cami ve yakın çevresinde kentsel dönüşüm yapılamamasının nedeni olarak iktidar ve muhalefet kanadı arasında karşılıklı suçlamalar havada uçuşurken, son açıklama AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’dan geldi. Özkaya, “Vatandaşlarımızı kışkırtan malum grubun girişimleri neticesinde, deprem bölgesi olan ilimiz tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu” iddiasını gündeme taşıdı. Özkaya, yaşanan depremin ardından Afyonkarahisar gündemini meşgul eden kentsel dönüşüm projesinin yarım kalmasından muhalefeti sorumlu tuttu.

‘PROJEYİ ENGELLEDİK DİYE SEVİNDİLER’

AK Parti’li Ali Özkaya’nın görüşleri şöyle: “CHP ve İyi Parti tarafından engellenen siyasi rant için yüzlerce insanımızı yanıltarak mağdur eden deprem bölgesi ilimizde yapılması planlanan bu projeyi engelledik diye sevinenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ilimizde gerçekleşecekti. Ancak vatandaşlarımızı kışkırtan malum grubun girişimleri neticesinde, deprem bölgesi olan ilimiz tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu.”