CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın 24 TV’de Esra Elönü’nün programına katılmasına tepki gösterdi.

 Milletvekili Köksal, sosyal medya paylaşımında “Atatürk’ten nefret ettiğini söyleyen Türk olmadığını söyleyip Türklüğe bu asalet nereden geliyor diye hakaret eden bu kadının programına katılmak size yakışmadı” dedi.

Burcu Köksal2ın paylaşımı şöyle:

"Afyonkarahisar; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde düşmanın bozguna uğratıldığı bir daha gelmemek üzere kovulduğu güzel memleketim. Cumhuriyetin kuruluş tohumlarının atıldığı bağımsızlığın mücadelenin kenti. Vatanı için canını ortaya koyan yiğitlerin diyarı. Biz boşuna kurtuluşun ve kuruluşun kenti demiyoruz ona. Afyonkarahisar Kocatepe Türk tarihinde hatta dünya tarihinde bir ulusun kaderinin belirlendiği yerdir. Eğer Atatürk olmasaydı bu milleti düşmana karşı koymak için örgütlemeseydi bu mücadeleyi vermeseydi bugün adımızı kimliğimizi inancımızı ve haklarımızı kaybetmiş bir ulus olacaktık. Onun için Atatürk’e Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borçluyuz. Ama yaşadığı ülkeyi elde ettiği tüm hakları Atatürk’e borçlu olupta ona hakaret eden onu sevmediğini söyleyen nankörlerde var bu ülkede. Onlara bu halk gerekli cevabı veriyor zaten lakin onların yanında olmak programlarına koşmakta bir ilin valisine yakışmıyor. Sayın valim bu şehirde sağcısı solcusu ülkücüsü muhafazakarı herkes Atatürk’ü sever sayar. Bu kent Atatürk’ün önderliğinde düşman işgalinden kurtuldu. Siz Atatürk sayesinde bulunduğunuz makamı elde ettiniz. Atatürk’ten nefret ettiğini söyleyen hatta Türk olmadığını söyleyip Türklük İçin bu asalet nereden geliyor diye hakaret eden bu kadının programına katılmak size yakışmadı. Gerçekten çok yazık."