Bakan Gürlek’ten Önemli Açıklamalar
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının koordinasyonu, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile emniyet ve jandarma teşkilatlarının iş birliğiyle faili meçhul suçların aydınlatılmaya devam ettiğini bildirdi. Güncel teknolojik imkânlar ve yeni deliller ışığında iki önemli dosyada kritik gelişmelere ulaşıldığını belirten Gürlek, yürütülen soruşturmaların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Gülistan Doku Soruşturmasında 5. Dalga Operasyonu
Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları ile emniyet ve jandarma teşkilatlarının koordinasyonunda sürdürülen soruşturmada beşinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma sürecinde elde edilen kritik bulgular şu başlıklar altında öne çıktı:
- Gülistan Doku’nun son görüldüğü köprü ve zaman dilimine ilişkin Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile iletişim kayıtlarında yeni bulgulara ulaşıldı.
- Kaybolmasının ardından Doku'nun Instagram hesabına gerçekleştirilen şüpheli erişim ve işlemler tespit edildi.
- Su altı arama çalışmalarına dair dikkat çekici bulgulara erişildi; adli makamlardan gizlendiği belirlenen dalgıç defterindeki kayıtlar ile resmî arama tutanaklarının uyuşmadığı saptandı.
- Gülistan’a ait bazı kişisel eşyaların, intihar ihtimalini güçlendiren bir imaj yaratmak amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine yönelik bulgular elde edildi.
Şereflikoçhisar’da 18 Yıllık Cinayet Aydınlatıldı
İkinci önemli gelişme ise Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yaşandı. 2008 yılında ölü bulunan Dede Baltacı’nın dosyası, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Şereflikoçhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yeniden ele alındı.
Daraltılmış baz çalışması, HTS kayıtları, Adli Tıp raporu ve tanık beyanları doğrultusunda cinayetin failleri olduğu değerlendirilen 5 şüpheli tespit edildi. Düzenlenen operasyon neticesinde F.K., R.K., A.Ö. ve F.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Halihazırda cezaevinde bulunan M.K. hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.
Bakan Gürlek, açıklamasının sonunda zaman aşımı gözetmeksizin çalışmaların süreceğini vurgulayarak, "Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir faili meçhul dosyanın peşini bırakmayacağız. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla güçlü koordinasyon içerisinde, teknolojinin ve bilimin bütün imkânlarını kullanarak gerçeği ortaya çıkarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
İHA
Next





