Afyonkarahisar genelinde devam eden Zafer Haftası ve Büyük Taarruz anma etkinlikleri kapsamında, İscehisar ilçesi Doğanlar Köyü sınırları içerisinde yer alan Giresunlular Şehitliği’nde özel bir program düzenlendi. Tören; İscehisar Kaymakamlığı, İscehisar Belediyesi ve İlçe Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan’ın katılımıyla icra edildi.

bir veya daha fazla kişi ve yazı görseli olabilir

Başkan Kılıçaslan'a özel ziyaret
Başkan Kılıçaslan'a özel ziyaret
İçeriği Görüntüle

Çelenk Sunumu ve Saygı Duruşu

Doğanlar Köyü’ndeki tarihi şehitlik alanında organize edilen tören, resmi kurum temsilcilerinin anıta çelenk sunmasıyla başladı. İscehisar Kaymakamlığı ve İscehisar Belediye Başkanlığı çelenklerinin tören alanındaki anıta bırakılmasının ardından tüm katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Fotoğraf açıklaması yok.

Günün anlam ve önemine dair konuşmalar

İstiklal Marşı’nın ardından tören akışı çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmalara geçildi. Konuşmacılar, Büyük Taarruz’un Türk tarihi açısından taşıdığı stratejik ve milli öneme dikkat çekerken, Giresunlu gönüllü alayların bölgedeki savunma ve taarruz hatlarında gösterdiği fedakarlıkları vurguladı. Program dahilinde öğrenciler ve yerel temsilciler tarafından kahramanlık temalı şiirler okundu.

şunu diyen bir yazı 'BITA TA' görseli olabilir

Şehit Kabirlerine karanfil ve dualar

Protokol konuşmaları ve şiir dinletisinin tamamlanmasıyla birlikte tören heyeti şehitlik alanını ziyaret etti. İlçe protokolü ve vatandaşlar, aziz şehitlerin kabirlerine tek tek karanfil bıraktı. Tören, Vatan uğruna can veren tüm şehitler için yapılan duaların ardından tamamlandı.
yazı görseli olabilir