İLK FİNALİST BURSA



TBL Federasyon Kupası yarı finalinde Bursaspor, Petkim'i 80-77 mağlup ederek finale adına yazdıran ilk ekip oldu.



İKİNCİ FİNALİST MAMAK BELEDİYESİ



TBL Federasyon Kupası yarı finalinde Mamak Belediyesi, Akhisar'ı 71-65 mağlup ederek finalde Bursaspor'un rakibi oldu.



Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Mamak,üç sayı çizgisinde daha yüzdeli başlangıç yapsa da Akhisar farkın açılmasına izin vermedi ve ilk 5 dakika 10-10 eşitlikle geçildi. Pota altında Efe Beşok'la etkili olan Mamak Belediyesi, hücumda arka arkaya sayıları kaydetti. İlk çeyrek 20-16 Mamak Belediyesi üstünlüğüyle tamamlandı.



İkinci çeyreğe iki ekip de daha sert savunmayla başladı. 7-0 seri yakalayan Akhisar, farkı eriterek öne geçti. Skor bulmakta sıkıntı yaşayan Mamak, bu dakikalarda arka arkaya tüm hücumlardan eli boş döndü. Son bölümde üçlüklerin hava uçuştuğu karşılaşmada Akhisar'ın 7'ye çıkardığı farkı Mamak, Neal'in arka arkaya iki üçlüğüyle 2'ye çekti. İkinci çeyrek 41-39 Akhisar üstünlüğüyle geçildi.



Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte ilk 5 dakika 49-48 Mamak üstünlüğüyle geçildi.Farkın bu dakikaya kadar açılmadığı çeyreğin sonunda 7-0 seri yakalayan Akhisar, öne geçti. Üçüncü çeyrek 57-52 Akhisar üstünlüğüyle geçildi.



Son çeyreğe arka arkaya basketlerle hücumda etkili başlayan Mamak, farkı da eritmeyi başardı. Ancak üç sayı çizgisinden çok yüzdeli isabet bulan Akhisar'ın cevap gecikmedi.Çeyreğin ikinci yarısında skor konusunda sıkıntıya düşen Mamak sadece Neal'in eline kalmıştı. 3 dakika kala skor sıkıntısı atlatan Mamak 6-0 seriyle öne geçen taraf oldu. Kalan bölümde sahip olduğu liderliği koruyan Mamak Belediyesi, Akhisar'ı 71-65 mağlup ederek finalde Bursaspor'un rakibi oldu.



Mamak Belediyesi'nde Neal 17 sayı, 6 ribaund, 8 asist, Erkan Yılmaz 15 sayı, 7 ribaund, Alican Güney 12 sayı, 8 ribaundla karşılaşmayı tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadı. 

Akhisar da ise Kelley 22 sayı, 5 ribaund, Ömer Sancaklı 13 sayı, 6 ribaund, Burak Selen 10 sayı, 5 ribaundla karşılaşmayı tamamladı.