Dinar Belediye eski Başkanı Nihat Sarı, belediye yeni yönetiminin borçlarını halka duyurmasının ardından bir basın açıklaması yaptı.

Eski Başkan Nihat Sarı'nın açıklaması:

BASIN AÇIKLAMASI

O isim Başkan Yardımcılığına atandı!.. O isim Başkan Yardımcılığına atandı!..

31 mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminden sonra kazanan tarafın yaptığı ilk icraat Belediyemizin mevcut borçlarının Duvara asılarak Siz Değerli Dinar Halkına Duyurulması olmuştur. Mevcut borçlar Doğrudur fakat Sizlerin yanlış anlayıp Kötü ithamlarda bulunmanız üzerine cevaben Basın açıklaması gereği duyulmuştur.

Göreve Geldiğimiz 31 MART 2019 da ; İller Bankası , Vergi Dairesi , SGK , Otopark Ücreti ve Esnaf Borcu Dahil olmak üzere Toplam ( 65.006.206.53 TL Güncel Tutarı = 650.062.063.00 TL. ) Borç ile devir aldık.

Görevden ayrıldığımız 31 MART 2024 de ; İller Bankası , Vergi Dairesi , SGK , Emekli İkramiyeleri ve Esnaf Borcu Dahil olmak üzere Toplam (Güncel Tutarı = 125.924.227.47 TL.) Borç ile devir ettik.

Bizler 2009 Yılından beri süregelen yaklaşık (Güncel Tutar = 524.137.836.00 TL.) Eski Borcu Devlette devamlılık esastır Düsturuyla Yapılandırma yoluyla ödedik . Belediyemize 16 Adet Yeni İş Makinası , Kamyon ve Araç kazandırdık . (G.E.S ) Güneş Enerji Santrali Kurduk. Sıcak Asfalt ,Parke Taşı ,Alternatif Yollar, İçme Suyu, Kaldırımlar ve Altyapı Hizmetleri yaptık. Ayrıca Seçim Beyannamemizde yer alan Projeleri gerçekleştirerek Sosyal Belediyecilik anlamında Binlerce Vatandaşımıza Yardım eli uzattık.

Değerli Hemşehrilerim … Emlak Vergisi , Su Parası ve son 3 aydır gelen G.E.S Projesi geliri dışında bir geliri olmayan belediyemizin , 2019 yılında İller Bankasından gelen Payı Aylık 1 MİLYON TL. Şimdi ise Aylık 10 MİLYON TL. olduğuna göre ; 5 Yıllık Dönemde Borç Yükü % 80 azaltılmış olup Belediyemize ait Herhangi bir Gayrimenkul satışı da olmamıştır. Ödenen Eski Borçlar , Yapılan yatırımlar ve Hizmetlerde Göz önüne alınarak tekrar değerlendirilmesini Kamuoyuna sunarım.

Saygılarımla ….

Nihat SARI