Dr. Ersan Özgür kimdir?

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Dr. Ersan Özgür kimdir?

1974 yılında  Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde doğmuştur. İlkokulu Afyonkarahisar'ın farklı ilçelerinde, ortaokul ve lise tahsilini  Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi'nde  tamamlamıştır. Lisans eğitimini  Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünde, master eğitimini  Afyon Kocatepe Üniversitesi   İşletme/Finans alanında yapmış,  doktora eğitimini  aynı enstitüde  “Katılım Bankalarının Finansal Etkinliği ve Mevduat Bankaları ile Rekabet Edebilirliği” tezi ile  eğitim hayatını  2007 yılında tamamlamıştır.


Daha sonra iş hayatına atılarak  bir süre  Karahisar Döviz ve Altın A.Ş. Sorumlu Müdürü  olarak, bir buçuk yıl   Özerler Holding A.Ş. bünyesinde bulunan Afyon Gıda San. ve Tic. A.Ş. Dış Ticaret Birim Sorumlusu olarak çalışmıştır. 2002 yılında  Afyon Kocatepe Üniversitesi  Sandıklı Meslek Yüksek Okuluna  Öğretim Görevlisi olarak atanmış, 2009 yılında  aynı üniversitede Yardımcı Doçent unvanı alarak  öğretim üyesi kadrosuna geçmiştir. 2002-2013 yılları arasında  Farabi Değişim Programı  Sandıklı Meslek Yüksekokulu Koordinatörlüğü, İşletme Programı Bölüm Başkanlığı gibi  idari görevlerde de bulunmuştur.


2013 Mart ayında  kurumlar arası geçiş yaparak  Türkiye Büyük Millet Meclisine bağlı  Kamu Denetçiliği Kurumuna  Uzman olarak atanmıştır.


Siyasal çalışmaları ise; 2018 yılında yapılan  27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde  Milliyetçi Hareket Partisi  Afyonkarahisar  Milletvekili Adayı (4. sıra) olmuştur. 


Bunların dışında;  bilimsel çalışmalar kapsamında  saygın hakemli  ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan çok sayıda makale, ulusal-uluslararası sempozyum ve kongrelerde  sunmuş olduğu bir çok bildiri,  8 adet  kitap bölümü  ve  İslami Finans üzerine yazdığı  1 adet kitabı bulunmaktadır. Çok sayıda ulusal-uluslararası projelere  katkı sağlamış ve alanında  binlerce öğrenci yetiştirerek  devletine ve milletine  hizmet etmiştir.