CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar Belediyesi'nin sokak hayvanlarını öldürdüğü iddialarını Meclis gündemine getirdi. Köksal, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya verdiği soru önergesinde, Dinar Belediyesi'ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan vahşetin sorumlularının kimler olduğunu, bu konuda ne gibi yaptırımlar uygulanacağını ve hayvan haklarına ilişkin yasal düzenlemelerin ne zaman hayata geçirileceğini sordu.

https://www.afyonhaber.com/afyonkarahisar-da-hayvan-barinagi-skandali/194617/

Köksal, soru önergesinde şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar Dinar Belediyesi'ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan hayvanların katledildiği iddiaları hayvan severler tarafından kamuoyu gündemine taşınmış ve kaymakamlık tarafından soruşturma başlatıldığı duyurulmuştur. Bu bağlamda;

1. Dinar Belediyesi'nin sokak hayvanlarını öldürdüğü iddiaları doğru mudur? Bu iddiaların kaynağı nedir?
2. Bu iddiaların doğru olması halinde, bu vahşete sebep olan ve göz yuman belediye başkanı ve çalışanları hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır veya yapılacaktır?
3. Bu olayda hayatını kaybeden veya yaralanan hayvanların sayısı kaçtır? Bu hayvanların sağlık durumları nasıldır? Bu hayvanlara sahip çıkan veya sahiplenmek isteyen kişi veya kuruluşlar var mıdır?
4. Dinar Belediyesi'ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nin fiziki koşulları, personel sayısı, ekipmanları ve bütçesi yeterli midir? Bu merkezin denetimi ve izlenmesi nasıl yapılmaktadır?
5. Ülkemizde sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve kısırlaştırılması için yeterli yasal düzenleme mevcut mudur? Bu konuda yeni bir yasa tasarısı veya kanun teklifi hazırlığı var mıdır? Varsa, bu tasarı veya teklifin içeriği nedir ve ne zaman Meclis'e sunulacaktır?"