Kalabalık toplantılar nedeniyle AK Parti’yi eleştiri yağmuruna tutan CHP Afyonkarahisar İl yöneticileri, “maske ve mesafe” kurallarının hiçe sayıldığı Pazar kahvaltısında biraraya geldiler

Kocatepe Gazetesinden Burak Aydın'ın haberine göre, 

Yalçın Görgöz başkanlığındaki CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda skandallar bitmek bilmiyor. Pandemi şartlarının devam ettiği bu günlerde kalabalık bir toplantıya imza atan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün daveti “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” yorumlarına neden oldu.

AK Parti’nin Ankara’daki büyük kongresi toplumun büyük kesimi tarafından eleştirilere konu edilirken, CHP’liler bu eleştirilerde başı çekmişlerdi. Pandemi ortamında kalabalık toplantılar düzenlenmesinin yanlışlığı konusunda herkes hemfikir olurken bu yanlışlar zincirine bir halka da CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından eklendi.

Geçtiğimiz Pazar günü Leman Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında CHP Afyonkarahisar İl teşkilatı üyelerinin sosyal mesafe kurallarını hiçe saydıkları gözlendi. CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve ekibi “Maske ve mesafe” kurallarının yok sayıldığı programa imza atmış oldular.

Konuyla ilgli olarak görüşlerine başvurduğumuz CHP’ye gönül veren partililer, “Partimizin Afyonkarahisar İl yönetiminin yanlışlıklarını biz de kabul etmiyoruz. Biz AKP’yi kalabalık toplantılar nedeniyle eleştiri yağmuruna tutarken aynı hatayı bizim partimizin de yapıyor olduğunu görmek bizleri son derece üzmektedir. Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyarete gelen 30 milletvekilimizin kaldıkları otelde sabaha kadar 3-4 bin TL’lik içki içmeleri ve bu içkilerin hesabının parti kasasından ödetilmeye çalışılmasına yönelik eleştirileri göğüslemeye çalışırken şimdi de bu toplantı ile eleştiri oklarının hedefi olduk. Partimizdeki aklı selim insanların karşı çıkması ile bu içki faturası nasıl parti kasasından ödetilmemişse, aklı selim CHP’liler böylesi yanlış organizasyonları da kabul etmemektedir. CHP Afyonkarahisar İl örgütünde tahsilli, okumuş, kariyer sahibi kadınlara özellikle yer verilmemek istendiğini üzülerek görmekteyiz. Son dönemde bunun bir çok örneğini sıralayabiliriz. CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı bir an önce aklını başına toplayıp, partimize zarar veren davranışlardan vazgeçmelidir.” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

(Kocatepe Gazetesi / Burak Aydın)