08-10-2018 Tarihinde bazı basın organlarında Afyon Çay ilçesinde son iki haftada 1.200 kişinin şebeke suları kaynaklı ishal şikayeti ile hastaneye başvurduğu şeklinde haberler yer almıştır...

23 Ekim - 7 Kasım itibari ile Çay Devlet Hastanesine 1.156 kişi ishal ve kusma nedeni ile başvurmuş olup bunlardan sadece 17 hastaya kısa süreli yatış işlemi yapılmış ve tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Diğer hastaların tedavileri ayakta yapılmıştır.

İshalin kaynağına yönelik olarak yapılan çalışmada Afyon Halk Sağlığı Müdürlüğünce Çay ilçesi şebeke sularından farklı noktalardan numuneler alınmış, yapılan laboratuvar incelemelerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

Hastaneye ishal vakası ile günlük başvuran kişi sayısı başlangıçta 75’lerde iken 7 Kasım 2018 itibari ile bu sayı 35 seviyesine kadar düşmüştür. Başvuruya neden olan ishalin kaynağına ilişkin daha detaylı bir çalışma için şebeke sularından alınan su numuneleri Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmiştir.

Aynı zamanda Çay Belediyesince mevcut su depoları gözden geçirilmiş ve klorlama işlemleri yapılmıştır. Gerek Hastaneye başvuran hastalara, gerekse de vatandaşlarımıza içecek ve yiyeceklerin temizliğine özen gösterilmesi noktasında gerekli uyarılar ilgili kurumlarca yapılmıştır.