CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Afyonkarahisar'da patates üreticilerinin sorunlarını hep gündeme getirdim. Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var..." dedi.

Köksal, açıklamasında şunları söyledi:

"Afyonkarahisar ilimizdeki bütün sıkıntıları dile getirip çözüm için mücadele ettiğim gibi patates üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılarıda yerinde tespit edip ülke ve meclis gündemine sürekli taşıdım.

Dinarda ilçe örgütümüzle birlikte çiftçilerle yollara patates döküp üreticinin feryadını Türkiye gündemine taşıdık.

Sandıklı ilçe örgütümüzle birlikte çiftçinin para etmeyen patatesini çaresizlikten hayvanlarına yedirdiklerini gösterdik.

Şuhut ilçe örgütümüzle birlikte tarlalarda kalan patatesleri meclis gündemine taşıdım.
Merkez ilçe örgütümüzle Nuribey Kasabasındaki patates üreticisinin çilesini tüm Türkiye’ye duyurduk.

Tabiri caizse patates üreticilerinin patateslerinin maliyetin altında satıldığını köre gösterip sağıra duyurduk ve sonunda başardık.

Geçte olsa saray ve tarım bakanlığı feryadlarımıza kulak verdi ve çiftçinin patatesini TMO kanalıyla alacağını duyurdu. Bundan sonra çiftçilerimizin siyasi görüşüne bakılmaksızın zorda olan tüm üreticilerin patateslerinin alınması gerektiğini bir kez daha altını çizerek söylüyorum.

Şunu tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerim bilsin ki nerede bir mağduriyet nerede bir sıkıntı varsa CHP milletvekili olarak siyasi görüşüne bakmaksızın orada olacağımın sözünü veriyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var..." dedi.