BU TAKIM DÜŞSÜN MÜ?..

 

Afyon Belediyespor basketbol takımımızdan bahsediyorum.

 

Bölgesel Lig’den başlayıp en son geçen yıl Süper Lig’e çıkan ve şu anda bu ligde oynayan ama zor günler geçiren takımımız özellikle iki skorer guardı;  Marcus Knight ve McGee’nin gitmesiyle iyice sarsıldı. Onların öncesinde form tutmuş bir Elegar’ın serbest kalma bedeli Tofaş tarafından ödenerek bu takıma gitmesi de bir handikaptı. Uzun rotasyonumuzun olması ve Carter’in takıma katılması ile bu boşluk giderildi yalnız guardların eksikliği giderilemedi bu şekilde giderilemez de. Gaziantep Basketbol maçından bu yana bu sıkıntı ciddi derecede hissediliyor . Belki fark atabileceğimiz takıma evimizde yeniliyoruz. Efes’e farklı kaybettik. Bahçeşehir’i İstanbul’da elimizden kaçırmıştık burada adamlar tabir-i caizse güle oynaya maçı alıp gittiler. Skorer guard alınmazsa bu tablo böyle devam eder. En az bir skorer guard olması lazım ki maçları lehimize çevirebilelim. Diğer oyuncularımız özveriyle oynuyorlar ama basketbolda her pozisyonun ayrı bir önemi var ve o bölgenin olmazsa olmaz oyuncuları olacak.



 

Bakınız geçen yıl Pullen getirildi ve takımımızın Süper Lig’e yükselmesinde önemli bir pay sahibi oldu. Bu sene tabir-i caizse kaçıp! giden Knight, Pullen’den sonra gerek sakatlığı gerekse teknik heyet tarafından düşünülmediğinden kadroya  bile giremedi bir iki maç hariç. Eksikliği de hissedilmedi. Mevzu Pullen veya Knight, McGee değil takımın guarda ihtiyacı varsa alınacak. Senin Süper Lig’de takımın var ve evindeki her maçı dolu tribünlere oynuyorsun, şehirde güzel bir basketbol atmosferi oluşmuş o zaman herkes taşın altına elini koyacak, birse bir ikiyse iki skorer guard alınacak.

 

Şurda neredeyse yarım sezon kalmış ve alınacak bir oyuncuya çok para da ödenmez. Bildiğim kadarıyla Elegar 50 bin dolara serbest kaldı, ondan daha az fiyata oyuncu alınabilir. Koskoca Afyon 40-50 bin dolara bir oyuncu alamayacaksa zaten bu ligde bulunmanın da bir anlamı yok. Biliyorum birçok takımda olduğu gibi bizim takımımızda da ekonomik sıkıntılar var ama basketbolu özümsemiş, çocuklarına, gençlerine basketbol sevdirilmiş, insanların ailecek gelip basketbol seyrettiği şehre de lütfen bu kötülüğü! yapmayın. İş adamları sahip çıksın, takım yöneticileri  gerekirse takıma katkı sağlamaları açısından  bu iş adamlarımızla bire bir markaj uygulayarak desteklerini sağlasınlar. Afyon artık bir spor şehri. Futbol, basketbol, voleybol takımlarımızla ayarımızdaki birçok ile fark atıyoruz. Afyon’un sporda öneminden dolayı ilimize çok büyük bir spor kompleksi yapıldı. Salon sporları için Prof.Dr.Veysel Eroğlu spor salonumuz üst kalitede. Sayın Cumhurbaşkanımız dahi Afyon’u önemsiyor ve geçen yılki ziyaretinde, takımlarınız hangi liglerde diyor yani üst liglerde olmasını istiyor. Afyon bir cazibe şehri her yönden önde olması gerekir. Futbolda hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Basketbolda çıkabileceğimiz en üst seviyeye geldik. Şampiyonluk filan istemiyoruz, bu ligde kalıcı olalım onu istiyoruz. Voleybol Süper Lig’de(Efeler Ligi), eğer üç takım ağır geliyorsa, bir voleybolsever olarak ben istemem ama bu sezonu iyi bir yerde tamamlar ve bu branşa nokta koyabiliriz. Çok istediğimiz bir durum olmamakla beraber zorunluluk varsa iki sevdadan birinden vazgeçmek durumunda kalabiliriz. Yalnız basketbol feda edilecek bir branş olarak görülmemeli. Basketbol yükselen bir değer böyle giderse, branş olarak futbola bile kafa tutacak noktalara gelebilir.





 

Evet Afyonlu basketbolseverler olarak yönetimden acil skorer guard transferi istiyoruz ve bu takımın ligde kalması için bütün fedakarlıkların yapılmasını yıllardır bu takımı yalnız bırakmayan, deplasmanlara bile giden taraftar olarak istiyoruz. Ligden Trabzon oynamadan çekilerek düştü  zaten bir takım daha düşecek. Bu biz olmamalıyız. Sakarya ve İstanbul Büyükşehir’de zor durumda. Bu takım ların altına inip lige veda etmek istemiyorsak önümüzdeki maç  fikstürde Trabzonspor da göründüğünden ve boş geçecek olmasından dolayı acil transferi yapmalıyız.





 

Güzel bir basketbol seyretmek ve kaliteli maç oynayan bir  takımla mutlu olmak bu şehir halkının da hakkı diye düşünüyorum. Elbette birbirinden kaliteli oyuncularımız var ancak eksikliği doldurulamayan pozisyonlar olduğu müddetçe bu oyuncularımızın oyunları da karşılığını bulmuyor. Guard yokluğundan dört uzunla sahada olduğumuz zamanları biliyorum (Cevher, Carter,Hagins Zelionis, Collaway). Basketbolda ender durumlar hariç böyle bir diziliş yok bu ancak NBA de var. Oradaki oyuncular da çok yönlü.

 

Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Bu şehir için, basketbol için, çocuklar ve gençler için herkes üzerine düşeni yapmalı..

 

Yorum ve görüşleriniz için:

[email protected]

 

 

Lokman ÖZKUL


Spor Yazarı ve Yorumcu