Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan birer sembolüdür.

Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Toprak ve vatan arasında büyük bir fark vardır. Toprağı vatan haline getiren gözünü kırpmadan bu ülke için canını feda eden Mehmetçiklerimiz ve şehadeti göze alan gazilerimizdir. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, vatan, bayrak ve devlet için canlarını hiçe saymaktan çekinmeyen şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşan kahramanlarımızın en kutsal emanetidir.

Bizler Şehitlik ve Gazilik mertebelerini iyi anlamalıyız, Hiç şüphe yok ki, milletimizin bekası şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza şehit ve gazilerimizin Gelibolu’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Gaziantep’te, Afyonkarahisar’da bu millet için verdiği İstiklal Mücadelesini, destan yazan kahramanların mücadeleci ruhunu iyi anlatmalıyız. Milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkün olacaktır.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.