Tahincioğlu Basketbol Ligindeki temsilcimiz Afyon Belediyespor, ligin 6. haftasında, kendisinin 5. maçında deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'a 80-75 yenildi ve ligde son sıralarda yerini aldı.

Aslında  bu kulüp, bu takım, bu basketçilerle bu sıraları hekketmiyor.

Bunu, takımımızın Süper Lige yükselmesinde büyük emekleri bulunan Menajerimiz Cömert Küce de, Koçumuz Can Sevim de biliyor; teknik heyet de biliyor, basketbolcularımız da biliyor, ve taraftar olarak biz de biliyoruz.

1. Haftada Behçeşehir'e deplasmanda 88-79 yenildik, Colom'un bizim açımızdan talihsiz üçlükleriyle. Bu maçı alabilir miydik, evet; çünkü Bahçeşehir Koleji'nin bizden öyle çok da üstün ve flaş oyuncuları yok.

2.Haftayı Trabzonspor nedeniyle bay geçtik.

3.Haftada, ligin en güçlü takımlarından TOFAŞ'ı 96-85 yendik. TOFAŞ gibi güçlü ve bütçeli bir kadroyu yenmeyi başardık. (Eğer TOFAŞ gibi güçlü bir takımı yenebiliyorsak, yenemeyeceğimiz takım olmamalı.)

4.Haftada deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya 86-70 mağlup olduk. Bu maçı da alabilirdik, maç içinde her maçta yaşadığımız kopmalar olmasaydı.

5.Haftada kendi evimizde, en önemli rakibimiz İstanbul Büyükşehir'e yenildik: 74-76... Maçın genelinde görülen ve özellikle de son 5 saniyedeki konsantrasyon düşüklüğü ve yanlış yer tutma ve yanlış tercihler yüzünden...

Ve 6. Haftada, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'a, yine kazanabileceğimiz bir maçta 80-75 yenildik...

 

Her maçta aynı senaryoları yaşıyoruz maalesef. Basketbol Süper Lig yorumcuları da aynı fikirde. "Bu Afyon çok ilginç bir takım. Kısa sürede fark yiyen takım bir anda fırtına gibi oynuyor ve farkı eritiyor..."

İşte bu durum da yenildiğimiz 4 maçta risk oluşturdu ve o risk de mağlubiyetle sonuçlandı. Neredeyse TOFAŞ maçında da (81-81) Allah muhafaza aynı şekilde gidebilirdi.

Beşiktaş maçından sonra, kulübümüzün resmi Facebook sayfasına, sıcağı sıcağına şu yorumu yazmışım:

"Oyuncularımızın büyük bölümü kaliteli ve süper lig ayarında. Ancak... Oyunun belli dönemlerinde, nedenini anlamadığımız bir şekilde konsantrasyon kopması oluyor ve bu da farkın belli aralıklarla açılmasına sebep oluyor. Sonra da farkı kapatma paniği başlıyor ve maç kaybediliyor. Tofaş, İstanbul Bb ve Beşiktaş maçlarında aynı senaryo yaşandı. Sayın Can Sevim hocamızdan ve bencten, oynayan kadroyu ateşleyecek hırs, motivasyon, heyecan ve sinerji bekliyoruz. Eğer konsantrasyon kırıklığı ve motivasyon eksikliği sorunu aşılmazsa aynı sonuçları alırız."

 

Olayın özü bu...

Oyuncularımızın yerli yabancı tamamı Süper Lig ayarında, karakterli, yetenekli, tecrübeli, kaliteli, heyecanlı ve hırslı.

Cömert Hoca ve Can Hoca da bu takım için ellerinden geleni elbette yapıyorlar.

Kulüp Yönetimimizin çabaları zaten ortada..

Taraftar olarak biz de daha çok destek olarak bu takıma sahip çıkacağız.

 

Sorun konsantrasyon eksikliği, oyundan düşme, ani direnç kırılmalar, çok basit hatalar yapma, oyundan belli aralıklarla düşme mi?..

Evet, bunu herkes kabul ediyor.

Nitekim Can Sevim de, maç sonu açıklamalarında bunları dile getiriyor.

 

O zaman gereği yapılmalı.

Can Hoca, bu tip kırılmalarda oyuna daha çabuk müdahale etmeli, ağırlığını koymalı.

Bencimiz, oyuna ve oyuncularımıza maç anında sinerji ve enerji vermeli, yüreklendirmeli, motive etmeli.

Gereğinin yapılması, aksaklıklara çözüm bulunması noktasında da Can Sevim, benc ve teknik heyete güvenmek durumundayız.

 

Biz takımımızı seviyoruz, basketbolu seviyoruz, Afyon Belediyespor basketbol takımı buralara gelirken yapılan fedekarlıkları, çabaları, zorlu süreçleri biliyoruz. Bu noktalara gelmenin de ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Afyon Belediyesporumuz, bu zorlu zamanda ligde tutunsun istiyoruz...

Haftaya Pazar günü Sinan Erdem'de Galatasaray ile karşılaşıyoruz. Bu maç çıkışımız olsun inşallah..

Takıma ve teknik heyete güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Can Sevim ve ekibi, -çok geç olmadan- gereğini yapacaktır...

 

ESENLİKLER DİLERİM.





İDRİS ÖZEK / [email protected]