Brent petrol fiyatındaki düşüşün ardından benzine indirim geliyor. Benzinin fiyatı bu gece yarısından sonra 80 kuruş inecek. Araç sahipleri ise "Brent petrol benzin ve motorin fiyatlarının uçmasına neden olan seviyeye düşüyor. Yüklü indirim yapılsın" dediler.


Milli Gazete'nin haberine göre, motorine yapılan indirimlerden sonra benzine de bu gece yarısından sonra 80 kuruş indirim yapılacak. 

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, benzine yapılacak 80 kuruş indirimin ardından motorin ve benzinde düşüşlerin süreceğini açıkladılar.

İsmini vermeyen bir araç sahibi "Brent petrolün fiyatı benzin ve motorin fiyatlarının uçmasına neden olan seviyeye düşüyor. Yüklü indirim yapılsın. Akaryakıt istasyonlarının yanından geçerken bile fiyat tabelasına bakmaya korkuyoruz. Ülkenin tüm yükünü akaryakıt, sigara ve alkol tüketenler karşılıyor" dediler.

BRENT PETROL

Brent petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüş, 1 Nisan 2022'de de devam ediyor. Spot piyasada Brent petrol varil fiyatı 104 dolar seviyesine geriledi.
SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre).

Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir. Bütün ham petroller eş değerde değildir.