Afyon Belediyespor, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) katılması için 7 gün kaldı. 7 gün sonunda katılım için gerekli şartlar yerine getirilmezse Afyon Belediyespor resmen kapanmış olacak

Afyonkarahisar’ı basketbolun en üst ligi olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Afyon Belediyespor’un lige katılması için verilen süre 12 Temmuz’de sona erecek. İl protokolünün çabaları ile voleybol takımı ve futbol takımı yönetimleri oluşturulurken basketbol takımı için henüz net bir bilgi veya girişim gerçekleşmedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, takımın lige katılması için görüşlerin olduğunu belirtse de henüz ciddi bir adım atılmadı. İki oyuncusu ayrılan ve diğer oyuncuları da boşta olan Afyon Belediyespor’un lige katılması için bugünden itibaren ciddi adımlar atması gerekiyor. 12 Temmuz itibari ile Basketbol Federasyonuna gerekli belgelerin sunulmaması halinde kulüp resmen kapatılmış olacak.



YENİ DÖNEM İÇİN HENÜZ NET BİR ADIM ATILAMADI

Afyon Belediye’nin lige katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i arayarak kulübü devretmeyi isteyip istemediklerini sordu. Zeybek de Türkoğlu’na ‘Öyle bir düşüncelerinin olmadığını’ söylese de henüz net bir adım atılamadı. .



DİĞER TAKIMLAR TRANSFERLERİNİ YAPIYOR

Afyon Belediyespor’un durumu belirsizliğini korurken BSL’de bulanan diğer takımlar transfer işlemlerini yürütüyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafak, Bursaspor, Gaziantep, Karşıyaka, Tofaş, Ormanspor, Anadolu Efes gibi takımlar transferlerini bir bir duyuruyor.





Kocatepe Gazetesi