rnrnBAKAN YILMAZ, AFJET’İ İNCELEDİrnrnKalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, resmi programı çerçevesinde geldiği Afyonkarahisar’da Afyon Jeotermal AŞ. (AFJET) ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yapımı devam ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BAKAN YILMAZ, AFJET’İ İNCELEDİ Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, resmi programı çerçevesinde geldiği Afyonkarahisar’da Afyon Jeotermal AŞ. (AFJET) ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yapımı devam eden yeni hizmet binası ile birlikte Jeotermal (teknolojik) serayı gezdi.
Afyonkarahisar Valiliği ve belediye ziyareti ardından Bakan Yılmaz, programı kapsamında ilk ziyaretini AFJET’e gerçekleştirdi. Burada Bakan Yılmaz’a AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk tarafından ZEKA aracılığı ile yürütülen “Sabit Sıcaklık Değişken Debi Yöntemiyle Enerji Verimliliği Sağlanması” adındaki projenin tanıtımı yapıldı. Gerçekleştirilecek bu proje ile konut ısıtmada kullanılan jeotermal su kaynaklarından daha etkin yararlanılması ve aynı doğal kaynakla daha fazla sayıda konutu ısıtmaya yönelik bir teknoloji kullanılacağına söyleyen Ulutürk, “Şehrin termal sağlık turizmi açısından önemli yatırımlar gerçekleştirmesi ve uzun vadede jeotermal kaynakların sürdürülebilirliğinin önem kazanacak olması, mevcut doğal kaynakların daha özenli kullanımını zorunlu kılmaktadır. Proje ile gerçekleştirilecek otomosyan sistemi sayesinde ısındığın kadar öde prensibi tüketicilerin faydasına olacak ve doğal kaynaklarında korunmasını sağlayacağız” dedi. AFJET’in ZEKA’dan aldığı az miktarda ki proje desteği ile bu denli büyük bir projeyi geliştirmelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Bakan yılmaz ise Ulutürk başta olmak üzere AFJET çalışanlarına başarılar diledi.
Bakan Cevdet Yılmaz AFJET’in ardından ATSO tarafından Afyonkarahisar-İzmir Karayolu üzerine inşa edilen ve kısa bir süre sonra hizmete girecek olan akıllı binasını gezdi. Bakan Yılmaz son olarak Jeotermal (teknolojik) serayı gezerek, firma ortaklarından Mustafa Aıkgözoğlu’ndan üretim hakkında bilgiler aldı. GÖKTEN CEYLAN (İHA)