Açıklamalarında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yapılan yatırımlara vurgu yapan Bakan Bolat, afetin yaralarını sarmak için büyük bir ekonomik yükün göğüslendiğini ifade etti.
· 105 Milyar Dolarlık Kaynak: Deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarına bugüne kadar 105 milyar dolar harcandığı belirtildi.
· 13 Milyon Vatandaş Yalnız Bırakılmadı: Bölgedeki vatandaşların hiçbir şekilde kaderine terk edilmediği, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğu vurgulandı.
"Önümüzdeki Yıldan İtibaren Rahatlama Olacak"
Deprem bölgesindeki çalışmaların artık son aşamaya geldiğini dile getiren Bolat, bu büyük mali yükün geride kalmasıyla birlikte kamu bütçesinin rahatlayacağını aktardı. Bolat, bu durumun doğrudan vatandaşların refahına yansıyacağını şu sözlerle ifade etti:
"Bu 105 milyar dolarlık yük olmasaydı hükümetimiz emekliye, esnafa, çiftçiye, işçiye, memura, gençlere ve kadınlara daha büyük imkanları verebilirdi. Bunların sonuna geliniyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bütçede biraz daha rahatlama olacak. İnşallah vatandaşlarımıza yönelik imkanlar daha da artırılacak."
2027 Yılında Hangi Kesimler Hedefleniyor?
Yapılan planlamalar doğrultusunda, 2027 yılı itibarıyla ekonomik imkanların genişletilmesi bekleniyor. Bu kapsamda öne çıkan gruplar şu şekilde sıralandı:
· Emekliler: Yaşam standartlarını destekleyici yeni adımlar.
· Asgari Ücretliler: Satın alma gücünü koruyacak ve artıracak düzenlemeler.
· Memurlar: Kamu personelinin imkanlarını iyileştiren iyileştirmeler.
· Toplumun Diğer Kesimleri: Esnaf, çiftçi, işçi, genç ve kadınlara yönelik genişletilmiş destek paketleri.
Next





