Süper Lig’e çıktıktan sonra geçen sezon çok zor bir dönem geçirmiştik. İyi giden sezon başlangıcı sonrasında,  oyunculardan McGee ve Marcus Knight’in çekip gitmesi sonucu sportif  başarı anlamında çok zorlanmış, maddi sıkıntılar da zirveye çıkmış,  buna rağmen ligde tutunarak sezonu tamamlamıştık. Sezon sonu tam bir belirsizlik vardı. Biz de bu konu üzerine buradan çok yazılar yazdık,  Kulüp kapandı kapanıyor söylentileri arasında. İl Yöneticilerimizin destekleri ve Cömert Başkan’ın taşın altına sadece elini değil gövdesini de koymasıyla bu sezona çok kısa bir sürede yeni bir takım kurularak, hazırlık maçı dahi yapılamadan başlandı.





 

Takım kapalı kutuydu, ne yapacağı kestirelemiyordu. İlk maç Gaziantep Basketbol karşılaşmasını dikkatli bir şekilde tv den izledik. Beklediğimizden çok daha iyi bir takım bulduk. Dar bütçeye rağmen çok iyi bir takım kurulmuştu. Gaziantep’e tecrübesizliğin sonucu son anlarda mağlup olduk. Telekom’a da evimizde aynı şekilde. Bahçeşehir’i yenerek kendimize geldik. İçeride üst üste iki büyük takımla oynadık. Önce Galatasaray ardından bu hafta Beşiktaş.

 

Bu hafta Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe’ye 19 sayı fark atan takıma sadece bir sayıyla mağlup olduk. Davis’le son hücumu kullanabilseydik onları da yenmiştik.

 

Bu arada, Obradoviç’in efsane Fenerbahçe’si kestane! olma yolunda ilerliyor. Euroleague maçları tam bir felaket, lig zar zor idare ediyor. Obra’nın da özellikle Kaliniç merakı ve oyuncu tercihleri konusunda sorgulanması gerekiyor artık. Kimse layüs’el (hesap sorulamaz) değildir.





 

Neyse biz takımımıza dönelim.

 

Bu hafta Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağız, ondan dolayı onlara da bir bahis açtık. Bu maçta da takımımızdan iyi oyun, mücadele ve galibiyet bekliyoruz. Galatasaray’ın fark attığı takımı biz niye yenmeyelim ki?

 

Cumartesi Beşiktaş’la oynadık. Zor maçtı,  Beşiktaş’ın rotasyonu geniş iyi bir kadrosu da var.  İyi de Koç’ları var, yerinde duramıyor. Theodore ve McKissic çok etkili ve skorer oyuncular. Bizim rotasyon imkanımız çok kısıtlı. İdeal beşe;  benchten Erdi, Burak ve Alemdaroğlu iyi katkı veriyorlar. O da olmasa çok büyük sıkıntı. Takımda Crawford ve Talib’in alternatifleri yok. Hrovat’ı çok iyi buluyorum. Aldridge inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Davis de hakeza öyle. Tabii ki genç oyuncular bunlar, normal bu şekilde olması, Davis daha yeni kolej mezunu.





 

Maça dönersek, maç baştan sona bizim üstünlüğümüzde geçti, sadece son periyotta bir ara beraberlik oluştu. Çok iyi mücadele ettik. Savunma sertliğimiz iyiydi. Uzun rotasyonumuzun kısıtlı olması nedeniyle Durisiç içeriden sayılar buldu. Dışarıdan da, Theodore ve McKissic üretken oldu Beşiktaş adına. Jordan Crawford inanılmaz oynadığı maçta özellikle de son çeyrek performansı ile maçın kahramanı oldu. 26 sayı üreten Crawford, asistleri yanı sıra savunmada da iyiydi. Bu maç Crawford’a yazar. Saha içindeki koltuklarda Crawford’un kız arkadaşı veya yakını vardı. Belki Can Sevim’den daha çok taktik verdi. Taktiklerinin Crawford’un yüksek performansında etkisi var, bütün maçlarda salonda bulunmasını sağlamak lazım. Bu işin biraz espritüel yanı, asıl konumuzda maçta diğer maçların aksine son dakikada maçı vermedik  bu defa aldık. Darısı diğer maçlara.diyelim.

 

İyi bir guard ve uzun etkili oyuncu alabilirsek çok daha iyi olur takım, tabii imkan meselesi bunlar.





 

Bir alkış da taraftarımıza. Afyon’un çok iyi çok bilinçli bir basketbol seyircisi var. Afyon basketbolu çok seven bir şehir. Takımı itekliyor, gereksiz müdahaleler yapmıyor, biraz daha gaza getirecek taraftar guruplarından seyirciler de olursa daha iyi olur. Afyon seyircisi hep destek tam destek zihniyetiyle takımı destekliyor. Böyle bir taraftar gurubu her takıma nasip olmaz. Yüzdeye vurulduğunda, en çok taraftar toplayan takımların başında geliyor Afyon Belediyespor.

 

Afyon Belediyespor, Süper Lig’de devam ettiği ve Afyon’un basketbol ateşini söndürmedikleri için; İl Yöneticilerimize, Cömert Başkan’a, Koç Can Sevim ve teknik ekibe, destek veren basın mensuplarına ve en önemlisi takımına sahip çıkan Afyon taraftarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Buradan da yazılarımız aracılığıyla maddi manevi desteğe davet ettiğimiz, buna rağmen istisnalar dışında destek göremediğimiz, Afyon’lu iş adamlarına da teessüflerimizi belirtiyoruz.

 

Saygılarımla..

 

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]