Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanlığı için kimlerin aday adayı olabileceği konuşulmaya başlandı. Kulisler il merkezinde ve ilçelerde sıcaklığını her geçen gün biraz daha artırıyor.



AK Parti kulislerinde, Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerde 

AFYONKARAHİSAR Merkez'de, mevcut belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın aday adaylığı kesin. Teşkilat her ne kadar tarafsız olduğunu açıklasa da Çoban'ın arkasında durduğu belirtiliyor.



Merkez'de Çoban'ın yanısıra merkez ilçe başkanı Bülent Eser,eski milletvekilleri Halil Ürün, daha önce partiden ihraç edilen eski Milletvekili Mahmut Koçak ve eski il başkan yardımcısı Hüseyin Tutumlu konuşulan isimler arasında.

SANDIKLI'da, her ne kadar teşkilatla arasında problem olduğu söylense de mevcut belediye başkanı Mustafa Çöl'ün yeniden aday ilan edilmesi bekleniyor.

BOLVADİ̇N'de ise durum farklı, mevcut belediye başkanı Fatih Kayacan teşkilatla arayı düzeltmiş görünüyor ancak genel merkezdeki karnesinin pek iç acı olmadığı söyleniyor.



Fatih Kayacan yeniden aday aday olduğunu açıklasa da pek şansı yok gibi. İlçe başkanı Ömer Dayı, eski ilçe başkanı Yasin Nurbaş, eski belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kullap´ın yanısıra eski ilçe başkanı ve şimdiki il başkan yardımcısı Halil İbrahim Sevim’in de aday adaylığı için isimleri geçiyor.

SİNANPAŞA'da Mevcut belediye başkanının  yanı sıra İlçe başkanı Ünal Karadağ, il genel meclisi üyesi Veysel Tekeli`nin isimleri geçiyor, Fuat Özcan ise aday adaylığını çoktan açıkladı bile.

ÇAY da eski başkan Ali Yakut aday adayı, eski belediye başkanı İsmail Kökçür ve Hüseyin Atlı da konuşulan isimler arasında.

İSÇEHİSAR da İlçe başkanı ve belediye başkanı arasındaki buzlar erise de İlçe başkanı Murat Dikmen’in belediye başkanlığı için aday adayı olacağı söylentileri hakim.

Ak Partide aday belirleme süreci kıran kırana geçeceğe benziyor.