Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

Gelenek olduğu üzere, "Yılın Ahisi" seçilen Ali İhsan Altıntaş'a kaftan giydirilen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve esnaflar katıldı.             

ESOB Başkanı Abdülkadir Konak'ın Ahilik ve Ahilik Haftası hakkında bilgiler içeren açılış konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, Ahilik kültürünün ve meslek ilkelerinin, tüm esnaflara ulaşması ümidiyle Ahilik Haftası'nın ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. Ahilik Komitesi ile yaptıkları görüşmede, önümüzdeki yıl düzenlenecek kutlamaları Zafer Meydanı'nda yapmayı planladıklarını belirten Karakuş, "İnşallah gelecek yıl, Zafer Meydanımızda halkımızın da katılımıyla çok güzel bir etkinlik yapacağız. Belediye olarak, Ahilik geleneğine sahip çıkacak ve elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Tören, Vali Mustafa Tutulmaz'ın konuşmasının ardından, "Yılın Ahisi" seçilen Ali İhsan Altıntaş'a protokol mensupları tarafından kaftan giydirilmesi ve yılın kalfası ile yılın çırağına plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.