“Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” yarışması 7.Bölge birincisi olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Yönetimi ve yarışma Türkiye finalisti Sefa Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!GSB Afyonkarahisar Yurtlarında Ramazan Coşkusu!

“Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” yarışması 7.Bölge birincisi olarak Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Yönetimi ve yarışma Türkiye finalisti Sefa Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın dereceye giren öğrenci ve okul idarecilerini tebrik ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Ziyarette konuşan  Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Özen, “Salgın sürecinde moral ve motivasyonumuz arttı. Sevinç ve mutluluk yaşadık. Şehrimizin en köklü okullarından 55 yıllık marka Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi yarım aşırı aşan tecrübesi ve birikimleriyle mesleki ve akademik başarısını katlayarak devam ettirmektedir.  Geçen yıl il geneli  4 mesleki yarışmada ( Genç  Sada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Genç Muhafızlar Hafızlık, Genç Hatipler Hutbe Okuma, Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 3 birincilik ve 1 ikincilik alan Okulumuz  salgın nedeniyle iptal edilen bölge  yarışmalarına katılamamış ve dolayısıyla öğrencilerimiz ve bizde bir burukluk oluşmuştu. Bu yıl salgın nedeniyle sadece “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma” yarışmasının düzenlenmesi uygun bulunmuştur. Eğitim ve öğretimde disiplinli çalışmanın semeresini bu yıl da öğrencimiz Hafız Sefa Özen’le hem il hem de bölge birinciliğini elde ederek Türkiye finaline katılmaya hak kazandık” diye konuştu.

Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Özen süreçle ilgili olarak; ‘’Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin mesleki gelişimlerini arttırmak, özgüven duygusunu geliştirmek, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve okula bağlılıklarını desteklemek amacıyla düzenlenen ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmasında 81 ilde 1026 öğrenci yarıştı. Daha sonra 81 il birincisinin katılımıyla 10 Bölge merkezi tarafından gerçekleştirilen yarışmalarda Türkiye finalistleri belli odu.  İlimizi temsil eden Hafız Sefa Özen, 30 Mayıs 2021 tarihinde Karaman’da 7. Bölge birincisi olarak Türkiye Finalisti oldu. Yeri ve zamanı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan Türkiye “Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma ‘ yarışmasında disiplinli çalışmamızla ilimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz ve İnşallah birinci olacağız.’’dedi. Disiplinli ve planlı çalışmanın önemini vurgulayan ve her zaman öğrencilerini maddi ve manevi olarak desteklediklerini belirten Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Özen; “Öğrencilerimizin başarısında emekleri olan başta aileleri olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüze ,yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diyanet görevlilerimize okulum ve şahsım adına şükranlarımı sunar, öğrencimize Türkiye finalinde başarılar dilerim” dedi.