Kabe ölçülerinde camilerden Kabe Mescid
Kabe ölçülerinde camilerden Kabe Mescid
İçeriği Görüntüle

RESMİ GAZETE'DE ÜST DÜZEY GÖREVDEN ALMA!

* Afyonkarahisarlı bürokrat Davut Düzgün'ün Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevi sona erdi

* Davut Düzgün'ün, İçişleri Bakanlığı bünyesinde üst düzey bir göreve atanması bekleniyor.

* Davut Düzgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu'da uzun süre kaymakamlık görevinde bulunmuştu.

Ankara'da bürokraside nöbet değişimi! Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atamalarda Afyonkarahisar'ın yakından tanıdığı bir isim görevden alındı.

Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapan, AK Parti Afyonkarahisar eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Düzgün'ün yerine yeni atama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre, Göç İdaresi Başkanlığında üst düzey görev değişiklikleri yapıldı. Yayımlanan kararla, AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları eski başkanı ve Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Afyonkarahisarlı Davut Düzgün görevinden alındı.

Başkentte bürokrasi hareketliliği sürüyor. Bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararlar kapsamında Göç İdaresi Başkanlığının tepe yönetiminde de kritik değişikliklere gidilirken, bu durum Afyonkarahisar kamuoyunda da geniş yankı buldu.

Afyonkarahisarlı Davut Düzgün'ün Yerine Yeni Atama

AK Parti'nin kuruluş yıllarında AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenen ve ardından bürokraside birçok önemli kademede görev yapan Davut Düzgün, son olarak yürüttüğü Göç İdaresi Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinden alındı.

Yayımlanan karara göre Düzgün'den boşalan Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koltuğuna, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz getirildi.

Göç İdaresinde Bir Görevden Alma Daha

Resmi Gazete'de yayımlanan aynı kararname kapsamında Göç İdaresi Başkanlığında bir üst düzey ayrılık daha yaşandı. Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Niyazi Ulugölge de görevinden alınan isimler arasında yer aldı. Ulugölge'nin yerine ise bu göreve Murat Karakaya atandı.

DAVUT DÜZGÜN KİMDİR?

15/02/1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Sırasıyla TBMM ve Milli Piyango Genel Müdürlüğünde görev yaptı. 2009 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak mesleğe katıldı. Konya ili Hadim ilçesinde vekâlet stajını yapan Davut DÜZGÜN, İngiltere-Portsmouth Üniversitesinde Kamu yönetimi üzerine master derecesi aldı, akabinde düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarılı olarak tamamladı. 2012 yılında yayınlanan kararname ile Sinop Durağan Kayamakamlığı, Elazığ Maden Kaymakamlığı, Tunceli Pülümür Kaymakamlığı ve Güneysu Kaymakamlığı görevlerine atandı.

Yüksek Peyzaj Mimarı Sevgi Hanım ile evli olan Davut Düzgün 3 çocuk babasıdır.