AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bir basın toplantısı düzenleyerek Afyonkarahisar’dan kalkınmaya öncelikli 7 ilçenin belirlendiğini söyledi.
Uluçay, Afyonkarahisar’dan kalkınmaya öncelikli 7 ilçenin belirlendiğini kaydederek şöyle konuştu; Afyonkarahisar’daki Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in girişimleri ve destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile 7 İlçemiz Kalkınmaya Öncelikli il ve ilçeler arasına alınmıştır. Afyonkarahisar’ımızı ve ilçelerimizi kalkındırmak adına yapılan desteklerden Bayat, Çobanlar, Evciler, Hocalar, İhsaniye, Kızılören ve Sinanpaşa ilçemiz teşvik sistemine dâhil edilmiştir. Afyonkarahisar’ımızın topyekûn kalkınmasını sağlayacak bu destek modeli ile; ️Yapılacak yatırımlar, toplam yatırım tutarının % 50’si oranında vergilerini % 90 indirimli ödeyecek. SGK İşveren Hissesi desteklerinden 10 yıl boyunca yararlanma hakkı verilecek. Yatırımın finansmanında 7 puanlık faiz indiriminden yararlanma imkânı sunulacak. 100 kişiye istihdam yaratacak bir yatırıma 10 yıl sonunda minimum 13 milyon TL devlet desteği sağlanacaktır.
“Daha avantajlı bir konuma yükseldik”
“Bu karar ile adından da anlaşılacağı üzere yatırımların ilçelerimize kazandırılması yönünde daha avantajlı bir konuma kavuşmuş olduk” diyen Uluçay, “Bundan sonraki süreçte İlçemizde istihdamın sağlanması adına işverenleri ilçemize çekmek için Sanayi bölgemizin ilanı yolunda çaba göstereceğiz. İlçelerimizin gelişmesi adına çok önemli olan bu müjde için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verdi.