Afyonkarahisar’da tarımsal üretimin verimliliğini artırması hedeflenen Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar 24 bin metre HDPE boru imalatı tamamlanırken, toplam 38 bin 520 dekar tarım arazisinin modern sulama altyapısına kavuşturulması planlanıyor. Projenin 2027 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da yürütülen Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu Projesi’nde çalışmalar planlanan program doğrultusunda sürdürülüyor. Modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, tarım arazilerinde suyun daha verimli kullanılması ve tarımsal üretimde verimliliğin artırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında sahadaki imalat ve boru montaj çalışmaları devam ediyor.

24 bin metre HDPE boru imalatı tamamlandı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Balta, proje kapsamında bugüne kadar 24 bin metre HDPE boru imalatının tamamlandığını belirterek, sahada boru montaj çalışmalarının planlanan program doğrultusunda devam ettiğini açıkladı. Toplam 38 bin 520 dekar tarım arazisine hizmet verecek projede fiziki gerçekleşme oranının yüzde 36 seviyesine ulaştığı bildirildi.
38 bin 520 dekar arazi modern sulama sistemine kavuşacak
Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Afyonkarahisar’daki 38 bin 520 dekar tarım arazisinin modern sulama altyapısına kavuşması hedefleniyor. Modern sulama altyapısının devreye alınmasıyla tarım arazilerinde suyun daha verimli kullanılması amaçlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte sulama maliyetlerinin azaltılması ve tarımsal verimliliğin artırılması planlanıyor.
Modernizasyon çalışmalarıyla mevcut sulama altyapısının yenilenerek daha etkin hale getirilmesi ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ülke ekonomisine yıllık 376 milyon lira katkı hedefleniyor
Projenin tamamlanmasıyla tarımsal üretimin yanı sıra ülke ekonomisine de katkı sağlanması öngörülüyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu’nun tamamlanmasıyla 2026 yılı birim fiyatları esas alındığında ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 376 milyon lira ilave katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
Projenin tamamlanmasıyla tarımsal alanlarda suyun daha etkin kullanılması, üretim maliyetlerinin azaltılması ve tarımsal verimliliğin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Projenin 2027 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor
Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu Projesi’nde çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda sürdürüldüğü bildirildi. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, projenin 2027 yılı sonuna kadar tamamlanmasının amaçlandığı belirtildi.
Projenin tamamlanmasıyla Afyonkarahisar’daki tarım arazilerinin modern sulama sistemleriyle buluşturulması, su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi hedefleniyor.

DSİ yatırımlarını sürdürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve su kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla yatırımlarını sürdürüyor.
DSİ tarafından depolanan su; tarımsal sulama, içme ve kullanma suyu temini, hidroelektrik enerji üretimi, atık su arıtımı ve taşkın kontrolü gibi farklı alanlarda kullanıma sunuluyor.
Afyonkarahisar’daki Çay Selevir 3. Kısım Sulaması Modernizasyonu Projesi de tarımsal sulama altyapısının modernize edilmesine yönelik çalışmalar arasında yer alıyor.
Next






