Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce 26 Ekim - 2 Kasım 2026 tarihleri arasında kent genelinde kapsamlı asayiş ve güvenlik uygulamaları gerçekleştirildi. Aranması olan şahıslara yönelik çalışmaların yanı sıra şok uygulamalar; Kız Öğrenci Yurtlarının çevresi, Hıdırlık Mesire Alanı, Erenler bölgesi ve il genelindeki kontrol noktalarında aralıksız sürdürüldü.
10 Yıl Cezası Bulunan Firari Dahil 57 Kişi Yakalandı
Yapılan denetim ve kontrollerde, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma" suçundan hakkında 10 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranması bulunan 1 şahıs da dahil olmak üzere toplam 57 aranan şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Denetimler kapsamında 6 bin 972 şahıs ile 1.544 aracın sorgulaması yapıldı.
Silah, Bıçak ve İdari Para Cezaları
Saha uygulamalarında emniyet güçleri tarafından yapılan aramalarda:
-
7 adet tüfek,
-
1 adet kurusıkı tabanca,
-
5 adet bıçak ele geçirildi.
Bıçak taşıdığı tespit edilen 5 şahsa idari yaptırım uygulanırken, denetimler sonucunda toplam 17 şahıs ve 30 araca idari para cezası kesildi.
Hırsızlık Operasyonlarında 6 Şüpheli Yakalandı
Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği görevlilerince il merkezinde meydana gelen 1 iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, 1 evden hırsızlık ve 3 açıktan hırsızlık olayı ile ilgili yürütülen operasyonel çalışmalarda 3'ü Suça Sürüklenen Çocuk (ASÇ) olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakıldı. Olaylarla bağlantılı olarak 1 adet elektrikli bisiklet, 1 adet banyo kazanı ve muhtelif geri dönüşüm malzemeleri ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Gasp Suçundan 3 Kişi Tutuklandı
Gasp (Yağma) Büro Amirliği ekiplerinin il merkezinde meydana gelen 1 gasp olayı üzerine düzenlediği çalışmalarda 5 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli serbest bırakıldı. Operasyonda 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin kent genelindeki huzur ve güvenlik uygulamalarına özveri ve titizlikle devam ettiği bildirildi.


Next








