Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu...

Afyonkarahisar'da yapılan bir kentsel dönüşüm çalışmasını eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm ile ilgili Afyon örneğinden söz edeceğim. Her yerde kentin bazı bölgelerinin yenilenmesine ihtiyaç duyulabilir. Afyon'da da bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Milletvekili arkadaşımız dikkatli bir şekilde burayı izliyor. 5 Şubat 2021'de bir ihale yapacağız deniliyor, ihale erteleniyor. TOKİ geliyor, arsalarda değer takdiri yapıyor. Rakam metrekaresi 400 ile 1750 lira arası. Burada oturan insanlar fakir insanlar. Emekliler. Nasıl olsa sesleri çıkmaz düşüncesiyle son derece düşük. Kentin merkezinde 400 liraya arsa mı var? Milletvekilimiz Burcu Köksal araştırdı. Asri mezarlıkta metrekare daha pahalı. Bunlarda vicdan da yok. Değerlendir, kentsel dönüşüm yap, insanlar da evlerinde rahat rahat otursunlar. 

Belediye başkanı da 'belediye olarak biz bu kentsel dönüşümün hiçbir noktasında yokuz' diyor. Burcu Köksal milletvekilimize söylüyorum. Oradaki insanların hakkını hukukunu sonuna kadar savunacaksın. Biz de yanlarında olacağız. "