AK Parti’nin yeni büyükşehir yasa taslağı tartışma aşamasına gelirken Afyonkarahisar’ın da “büyükşehir belediyesi” olması bekleniyor.

Afyonkarahisar’da siyasi partilerde ve ittifaklarda, büyükşehir belediye başkanlığı için içten içe hesaplar yapılmaya başlandı. Özellikle, ilin en güçlü partisi konumunda bulunan ve son il genel meclisi seçimlerinde yüzde 45’e yakın oy alan AK Parti’de içten içe taktik mücadelelerinin başladığı iddia ediliyor.

Büyükşehir belediye başkanlığı için, oy oranıyla en avantajlı konumda bulunan ve 45+21 toplamda Yüzde 66 lık bir orana ulaşan Cumhur İttifakının hangi adayla yarışa katılacağı merak konusu.

Cumhur İttifakının, Afyonkarahisar’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine tek adayla girmesi ve bu adayın AK Parti’den olması büyük ihtimal görünüyor.

AK Parti’de, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, son zamanlarda ilçe ve belde ziyaretlerine büyük önem veren ve bu ziyaretleri de kamuoyuyla paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şu anda görünen en güçlü adaylardan birisi…

Mevcut İl Genel Meclisi Başkanı ve geçtiğimiz dönem belediye başkanlığı görevinde başarılı icraatlarıyla gündemde olan Burhanettin Çoban’ın da büyükşehir belediye başkanlığı için nabız yokladığı ve kulis çalışması yaptığı iddia ediliyor.

AK Parti’de Milletvekili Ali Özkaya, önceki dönem İl Başkanı olan ve bölge müfettişliği görevinde bulunan Hüseyin Sezen, eski milletvekili Halil Ürün ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün de Büyükşehir için öne çıkan isimler olabileceği AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Millet İttifakında ise, son merkez belediye seçimlerinde AK Parti’yi zorlayan İYİ Parti adayı Mahmut Koçak’ın ismi ön planda. Koçak’ın ittifakın durumuna göre İYİ Parti’den büyükşehir için en iddialı isim konumunda olduğu belirtiliyor.

Millet ittifakında, milletvekilliği seçimlerindeki duruma göre öne çıkan bir diğer isim ise CHP Milletvekili Burcu Köksal… 2023’te yapılması beklenen milletvekilliği seçimlerine göre Millet İttifakının adayı netleşecek. Aynı durumu AK Parti ve Cumhur İttifakı için de geçerli…