AFJET abonelerine yönelik yapılan resmi bilgilendirmede; 6 Ekim 2025 tarihinde startı verilen zorlu kış sezonunun, 2 Haziran 2026 Salı (bugün) saat 08.00 itibarıyla sona erdirildiği bildirildi.
Yeni Sezon İçin Altyapı ve Bakım Mesaisi Başlıyor
Başarıyla tamamlanan ısıtma sezonunun ardından AFJET ekipleri, sistem verimliliğini en üst seviyede tutmak adına yeni dönem hazırlıklarına vakit kaybetmeden başladı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki kış döneminde hizmet kalitesini daha da yükseltmek ve kesintisiz ısınma konforu sunmak amacıyla planlı bakım, onarım ve altyapı yenileme çalışmalarına hız verileceği vurgulandı.
Dervişpaşa ve Dumlupınar Mahallelerinde Eşanjör Değişimi Sürüyor
Isıtma konforunu doğrudan etkileyen modernizasyon projelerine dair güncel veriler de paylaşıldı. Kent merkezindeki eski yerleşim alanlarından Dervişpaşa ve Dumlupınar mahallelerinde, teknik ömrünü tamamlamış bina altı eşanjörlerinin yenilenmesi çalışmalarına kış aylarında da ara verilmeden devam edildi.
Yürütülen hummalı çalışmalar kapsamında:
-
Şu ana kadar toplam 220 binanın eşanjör sistemi tamamen yenilendi.
-
Planlama dahilindeki diğer binaların eşanjör değişim işlemleri, yaz dönemi boyunca da aralıksız sürdürülecek.
AFJET’ten Abonelere Kritik "Bina İçi Tesisat" Uyarısı
Jeotermal vanalarının kapatılmasının ardından AFJET yetkilileri, bina içi tesisatların ömrünü korumak ve gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçmek adına abonelerin alması gereken önlemleri sıraladı. Yapılan uyarıda, yaz dönemi boyunca bina içi sirkülasyon pompalarının mutlaka kapatılması ve merkezi sistem bağlantı hatlarının temizliğinin/bakımının uzman kişilere yaptırılması gerektiği önemle hatırlatıldı.
Kış boyunca sistemi sorunsuz işletmek için yoğun mesai harcayan AFJET, zorlu dönemi geride bırakan tüm Afyonkarahisarlı abonelerine teşekkür etti. Açıklama, tüm vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaz dönemi temennisiyle son buldu.






