17 haftalık ilk yarı maratonunda Adanaspor, Giresunspor, Karabükspor ve Eskişehirspor maçlarından galip ayrılan mor beyazlı takım, 3 maçta berabere kalırken, diğer 10 karşılaşmada sahadan puansız ayrılarak devre arasına düşme potasında girdi.



İkinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sürdüren Afjet Afyonspor, ligin ilk yarısında umduğunu bulamazken, rotayı ikinci yarıya çevirdi. Devre arasını verimli bir şekilde geçirerek ikinci yarıya güçlü bir ekiple girmeyi hedefleyen mor beyazlı takım, ateş hattından uzaklaşacağına inanıyor.



Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’e yükselen Afjet Afyonspor, 2018-2019 sezonuna İstanbul deplasmanında aldığı 4-3’lük yenilgiyle merhaba dedi. Kendi saha ve seyircisi önündeki ilk maçında Altay ile 1-1 berabere kalan Afjet Afyonspor, daha sonra Adanaspor’u deplasmanda 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Ligin dördüncü haftasında Zafer Stadı’nda Boluspor’a tek golle mağlup olan mor beyazlı takım, beşinci haftada Giresun deplasmanından üç puanla dönmeyi başardı.

Afjet Afyonspor daha sonra oynadığı maçlarda istikrarsız bir tablo çizerken, en ağır yenilgilerini kendi saha ve seyircisi önünde alarak taraftarlarına büyük şok yaşattı. Zafer Stadı’nda Gazişehir Gaziantepspor’a 4-1, Elazığspor’a ise 4-0 mağlup olan mor beyazlı takım, ilk yarının en rahat maçını son sıradaki Kardemir Karabükspor karşısında oynadı ve bu maçtan 5-0 galip ayrıldı.



Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi alan Afjet Afyonspor, attığı 21 gole karşılık kendi kalesinde 29 gol gördü.



İKİNCİ YARIDAN UMUTLUYUZ

İlk yarıda alınan başarısız sonuçların ardından teknik heyette değişikliğe giden Afjet Afyonsporlu yöneticiler, devre arasında 8 futbolcu ile yollarını ayırma kararı alarak, bu futbolculardan kulüp bulmalarını istedi.



Geçtiğimiz günlerde iki futbolcu ile sözleşme imzalayan kulüp yönetimi, birkaç gün içerisinde yeni oyuncuları renklerine katarak ligin ikinci yarısında işi şansa bırakmak istemiyor.



Başta Afjet Afyonspor yönetimi olmak üzere tüm sporseverler, mor beyazlı takımın ikinci yarıda alacağı başarılı sonuçlarla alt sıralardan uzaklaşıp Spor Toto 1. Lig’deki yerini koruyacağına inanıyorlar.



AFJET AFYONSPOR’UN İLK YARI MAÇ SONUÇLARI



İstanbulspor-Afjet Afyonspor : 4-3

Afjet Afyonspor-Altay : 1-1

Adanaspor-Afjet Afyonspor : 0-2

Afjet Afyonspor-Boluspor : 0-1

Giresunspor-Afjet Afyonspor : 0-1

Afjet Afyonspor-Balıkesirspor : 1-1

Gençlerbirliği-Afjet Afyonspor : 1-0

Afjet Afyonspor-Kar.Karabük : 5-0

Denizlispor-Afjet Afyonspor : 3-0

Afjet Afyonspor-G.Gaziantep : 1-4

Adana Demirspor-Afjet Afyonspor : 1-0

Afjet Afyonspor-Hatayspor : 1-2

Altınordu-Afjet Afyonspor : 1-1

Afjet Afyonspor-Eskişehirspor : 2-1

Osmanlıspor-Afjet Afyonspor : 3-2

Afjet Afyonspor-Elazığspor : 0-4

Ümraniyespor-Afjet Afyonspor : 2-1



İKİNCİ YARI MAÇLARI



Afjet Afyonspor-İstanbulspor

Altay-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Adanaspor

Boluspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Giresunspor

Balıkesirspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Gençlerbirliği

K.Karabükspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Denizlispor

G.Gaziantep-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Adana Demirspor

Hatayspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Altınordu

Eskişehirspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Osmanlıspor

Elazığspor-Afjet Afyonspor

Afjet Afyonspor-Ümraniyespor





GAZETE 3