Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın buzağı ölümlerinin azaltılması amacı ile başlatmış olduğu 2018 buzağı yılı münasebetiyle farkındalık oluşturmak amacı taşıyan etkinliklerin ilki Sultandağı ilçe Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve Sultandağı süt üreticileri birliği tarafından düzenlendi.

 

Sultandağı Süt Birliği Başbakanı Celal Yırtıkgöz’den aldığımız bilgiler doğrultusunda, Yapılan organizasyon hakkında bilgi vermek ve davet etmek için Sultandağı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Önder ve Sultandağı Süt Üreticileri Başkanı Celal Yırtıkgöz Afyonkarahisar İl Tarım Müdürü İbrahim Acar’ı ziyaret etti 6 Nisan 2018 Saat 14.00’de, yapılacak olan en güzel buzağı yarışmasına tam destek olduklarını belirten il tarım müdürü ACAR, bilindiği gibi Bakanlığımız 2018 yılını buzağı yılı ilan etmiştir. Dolayısıyla buzağı ölümlerine karşı titizlikle durulmaktadır. dedi, yarışmaya bizzat katılacağını ve İl Tarım Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi

 

YARIŞMAYA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI EŞREF FAKIBABA DAVET EDİLDİ

 

Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’da bulunan Bakan Eşref FAKIBABA organizasyona davet edildi özellikle etkinlikle ilgilenen Fakıbaba organizasyondan dolayı teşekkür etti,programı uygun olursa gelebileceğini belirtti.

 

6 Nisan 2018 de gerçekleşecek ‘EN GÜZEL BUZAĞI YARIŞMASINDA ‘ ilk 3’e giren buzağılara toplamda yaklaşık 8 Bin TL değerinde makine ekipman hediye verilecek, aynı zamanda ikramların yapılacağı yarışmada çiftçilerle de mini yarışmalar yapılarak etkinlikte hediyeler dağıtılacak.