Afyonkarahisar’da  Ak Parti’nin sürpriz belediye başkan adayı eski il başkanı Mehmet Zeybek oldu. Adaylığını aylar öncesinden açıklayan Mahmut Koçak ise parti tercihini İyi Parti’den yana kullandı.  Peki Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayları kimler olacak sorusu Afyonkarahisar’da merak konusu oldu. CHP’nin İyi Parti ile arasında ittifak konusunun konuşulduğu bu günlerde MHP’nin sessizliği vatandaşlar tarafından büyük soru işaretlerine neden oluyor.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ AFYONKARAHİSAR’DA SÜRPRİZ ADAY MI GÖSTERECEK YOKSA İTTİFAK MI YAPACAK ? 

İki güçlü aday adayı bulunan Milliyetçi Hareket Parti’sin de Afyonkarahisarlı MHP  seçmeninin gözü Fatih Çetinkaya’ya çevrildi. Çetinkaya’nın adaylığına kesin gözle bakan MHP seçmenin kafası karıştı şuan aday adayı olan Çetinkaya hem partisi hem kendi adına halkla iç içe adaylığı kesin olmamakla birlikte katıldığı programlar ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla yavaş yavaş da olsa seçim çalışması içinde olduğu gibi bir izlenim vermekte. Afyonkarahisar’da mevcut belediye başkanımız Burhanettin Çoban’la birlikte üç aday adayı bulunan Ak Parti’de sürpriz bir şekilde Mehmet Zeybek ismi açıklandı.  MHP’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre teşkilat içinde Mehmet Karagöz ismi geçmekte  fakat Cumhurbaşkanı ERDOĞAN ve MHP Lideri BAHÇELİ arasında yapılan görüşmeler ve iki parti arasındaki ittifakın yerel seçimlerde de devam etmesi Afyonkarahisar’da ittifak olup olmayacağı konusunu gündeme getirdi, iki partinin birbirlerine yaptıkları jestler doğrultusunda bugün alınan bilgilere göre Devlet BAHÇELİ son olarak Denizli ve Erzurum illerinde de açıkladığı adaylarını listesinden çıkardı. MHP Afyonkarahisar’da Mehmet Zeybek’i mi destekleyecek gibi konuşmalar halk arasında konuşulmakta gözler ise Devlet BAHÇELİ’nin yapacağı açıklamalarda.

PEKİ CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAK YAPACAK MI ? CHP KOÇAK’DA KARAR KILACAK MI ?

Aylar öncesinden memleketi Afyonkarahisar’a ‘’Koçak Vakti Geldi’’ sloganı ile belediye başkan adayı olacağını duyuran Mahmut Koçak ise parti tercihini İyi Parti’den yana kullandı. CHP ise kendi adayını mı yoksa İyi Parti’nin adayını mı destekleyeceği konusunda sessiz. İki parti arasında bir ittifak Türkiye genelinde yapılır mı şuan kesin değil fakat Afyones Haber olarak aldığımız duyuma göre seçimin kazanılması durumunda hangi partinin belediyede  söz hakkı daha çok olacak konusu partiler arasında ittifak yapılsa da Afyonkarahisar’da İyi Parti ve CHP arasında bir problem yaratacağını işaret ediyor.



Kaynak: Afyoneshaber