Zafer Kalkınma Ajansının 2020 Yılının Son Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Zafer Kalkınma Ajansının 2020 yılı son Yönetim Kurulu Toplantısı, 28 Aralık 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Çiçek’in başkanlığındaki toplantıya, Kütahya Valisi  Ali Çelik, Manisa Valisi Sayın Yaşar Karadeniz, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreter Veli Oğuz katıldı.

Afyonkarahisar Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Çiçek 2020 yılına ilişkin genel bir değerlendirme yaptı: “Proje teklif çağrısı kapsamında mesleki eğitim ve turizm altyapısına yönelik 42 projeye 30 milyon TL kaynak aktarıyoruz. 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında 12 projemizin tamamına destek almaya hak kazanarak hem en başarılı Ajans ve Bölge olduk hem de Bölgemizin sosyal kalkınmasına 13,7 milyon TL kaynak kazandırdık. Fizibilite desteği kapsamında bugüne kadar gelen tekliflerden tanesini destekleme kararı aldık. Eğitim ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında son dönem hariç olmak üzere 63 teklifi destekliyoruz. Yatırım tanıtımı ve yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında 810 yerli, 15 yabancı yatırımcıya devletimizin ücretsiz danışmanlık hizmetini sağladık. Bu kapsamda 41 yatırımcı yatırım yapma kararı aldı ve 474 milyon TL yatırım yapılmasına ve 843 kişilik istihdama vesile olduk. Bölgesel kalkınmaya ilişkin temel konularda Kalkınma Sohbetleri düzenleyerek gerek bölge içinden gerekse bölge dışından yaklaşık 2.000 kişiyi bilgilendirdik. Bölgesel düzeyde başlattığımız Kendin Yap Hareketi kapsamında Bölgemizde ilk defa First Lego League Turnuvasını Afyonkarahisarımızın ev sahipliğinde 1.000’den fazla katılımcı ile düzenledik.”

Ayrıca toplantıda, 2020 yılı fizibilite desteği programı başvuruları, 2020 yılı insan kaynakları politikası raporu, iç kontrol sistemi 2020 yılı değerlendirme raporu, yönerge değişiklikleri, 2021 yılı bütçe yetki devirleri, program ilerleme raporları, projelerle ilgili talepler/ gelişmeler, iki toplantı arası Ajans faaliyetleri ve idari konular görüşüldü.