Çekimleri geçtiğimiz ay tamamlanan Spider-Man: No AwayHome filmine dair oldukça önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Daha önce eski Spider-Man serisinin ikinci filminde Doctur Octubus’u canlandıran AlfredMolina, yeni evrene de yine aynı karakterle dahil olmuş, ortalık iyice karışmıştı. Bu da yetmezmiş gibi ikinci uyarlama serinin kötülerinden birini canlandıran JamieFox’un da bu filme dahil oluşu ortaya paralel evrenler ihtimalini çıkarmıştı. Nitekim de AlfredMolina’nın yapmış olduğu yeni açıklama da bu tarz bir gelişmenin yaşanma olasılığını daha da güçlendirmiş durumda. Çünkü anlatılan öyküye kıyasla filmin hikaye kadrosu oldukça dikkat çekici bir konuma ulaşmış durumda. 

Sam Raimi’nin çektiği Spider-Man 2’yi izleyenler bilir; Doctor Octubus filmin sonunda ölüyordu. Yeni filmde bulunması ise bu sebepten dolayı ekstra ilginç bir durum. Keza Marvel evreni değişik bir konuma sürükleniyor ve yeni karakterlere yer verilme hali böyle bir gelişmeyle farklılaşmış durumda. Dolayısıyla evreni yeni baştan yapmaktan çok güncel bir düzen tercihiyle çeşitlendirmeyi seçen MCU’nunparalel evrenlere kapı aralamayı amaçladığı söyleniyor. Bu hususta da zaten AlfredMolina’nın da yapmış olduğu açıklama bu evrenlerin kapısının biraz daha açılmasını sağlayacak türden. İtalyan aktör her fırsatta Ocutbus rolüne geri dönüşünden dolayı mutluluğunu dile getirirken, bu sürecin geniş bir kapasitede devam etme ihtimalinden de memnun kaldığını belirtiyor. 

Geçtiğimiz günlerde karakterine dair açıklamalarda bulunan Molina’nın dediğine göre evrende bulunan hiçbir karakter tam olarak ölmüyor. Aynı zamanda kendisinin de DoctorOctubus’unun Spider-Man 2 filminin biten yerin hemen sonrasında başlayacağını belirtti. 

Bu açıklama sonrasında Marvel hayranlarının cephesinde işler hepten karmaşıklaşırken, ortaya çıkacak olan filmin getirisinin de ne denli müthiş bir noktada kalabilme ihtimali de kendisini göstermeye başladı. Özellikle de Molina’nın canlandırdığı Octobus karakteri çok sevilen bir kötü adam olmuştu. Üstelik bu karakterin genel yapısı ve anlatıdaki kalite de her açıdan sizi memnun etmeye devam edeceğe benziyor. Bu tarz bir filmdeki karakterlerdeki zenginlik pek çok açıdan iyi sonuçlara ulaştırabilir. 

17 Aralık 2021’de gösterimi olacağı açıklanan Spider-Man: No Way Home filminin beklenen oyuncu kadrosu ise şu şekilde; TomHolland, Zendaya, BedenichCumberbacht, AlfredMolina, JamieFox, KristenDunts, TobeyMaguire, Emma Stone, Andrew Garfield… Bu noktada AlfredMolinave JamieFox’un filmde yer alacağına dair resmi bir açıklama gelirken, diğer isimlerin ise olup olmayacağına dair şimdilik bir netlik bulunmuyor. Bu hususta da zaten anlatılan evrendeki çeşitlilik ihtimali de izleyici bakımından memnuniyet olasılıklarını güçlü tutacak gibi. Marvel çatısı altında geniş kapasite bir alana da ulaşımı sağlayacak olan bu öykü anlatıcılığının fantastik bir düzene ulaşımının güçlü olma ihtimali de çok fazla. 

 

Sonuç olarak bizlere de Spider- Man: No Way Home filmini beklemek kalıyor. Aralık’a neredeyse 6 ay var fakat bu süreç içerisinde filme dair yeni gelişmeler oluşturma ihtimali de çok yükseğe benziyor. Bu sebepten de izlenmesi her zaman heyecan ve keyif uyandıracak olan Örümcek Adam hikayelerinin en niteliklisini bir kez daha seyirlik alana ulaştırabilir, daha da güzel bir yapıda da izlence açısından etkin bir süreç oluşturma şansı da bulabilirsiniz. İzledikçe çok eğlenecek ve ortaya da güzel bir seyirlik etkileşimi çıkaracak olan Örümcek Adam Eve Dönüş yok izle adına şimdiden iyi eğlenceler olmasını dileriz.