Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, eğitim sistemini eleştireyim derken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a hakaret içeren sözler sarfetti. 
Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Afyon'a getirilen ve resmi yazıyla öğretmen ve idarecilerin de çağrıldığı konferansta, Yusuf Kaplan, benzer sözlerle Milli Eğitim Bakanına sert sözlerle yüklenmişti


Gazeteci yazar Kaplan, 2016 yılından beri AK Parti’nin yönetimde olduğu farklı belediyelerde Fikir Atölyesi adı altında bazı seminerler düzenliyor.



Kaplan, Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından çağrılarak öğretmenlere konferanslar verdiriliyor.

Bu sefer de Esenler Belediyesi’nin çatısı altında konuşan Kaplan, eğitim sistemine yönelik eleştirilerini “Burası batılılar tarafından işgal edilmedi ama acayip şekilde içeriden ele geçirildi" ifadesiyle dile getirirken şunları söylüyor:

Bakanın birisi konuşuyor. Geri zekâlı mı nedir?

Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Yeter benim çocuğu aldın 4+4+4 eğitimle zorunlu yaptın. Çocuğumu aldın ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede anne babasına, ülkesine, insanına düşman yaptın, yabancılaştırdın. O yetmedi cinsel sapık yaptın, eşcinsel yaptın, uyuşturucu manyağı yaptın, bilmem ne manyağı yaptın, batının iğrenç kültürlerinin kölesi yaptın. Ben böyle bir eğitim sistemi istemiyorum.



Yazar Yusuf Kaplan, benzer ifadeleri Afyonkarahisar'daki konferansında da söyledi ve Bakan Selçuk'u sert ifadelerle eleştirdi.