Cumhıriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal seçim Koordinasyon Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi .

CHP Merkez ilçe Başkanı Buşra Dişçioğlu

Son kulvardayız ve seçime çok az bir zaman kaldı. Biz inanıyoruz ki bir Nisan itibariyle biz bir seçimi kazanacağız ve Afyonkarahisar'a Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini getireceğiz. Burcu Başkan'ın yapılan her ankette açık ara parkla önde eee sandıklar da bizlere emanet. Dolayısıyla eminiz ki biz bir Nisan'da seçimi kazanıyoruz.

Seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesi en büyük temennimiz. Dostça, milletçe birbirimize sarıldığımız bir seçim dönemi olmasını diliyorum. Umuyoruz bir Nisan'da da aynı şekilde Afyon'la hemşerilerimize hizmet etmek için biz yine burada sizlerle birlikte olacağızdır Burcu Başkanımız da belediye başkanımız olarak sizlere hitap edecek. Ben sizi Burcu Başkanı'na bırakıyorum. Buyurun.

CHP Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal :

Evet. Sevgili Merkez İlçe Başkanım, değerli yol arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları, değerli kardeşlerim, hepiniz hoş geldiniz. En az on puan farkla seçimi kazandığımı görenler her gün sataşma derdindeler. Onları anlıyorum. Çünkü bir Nisan sabahı Sayın Cumhurbaşkanı siz nasıl seçimi kaybedersiniz diye sorduğunda hepsi gazete küpürlerini gösterip biz adayımızı ön plana çıkartmak yerine kendi koltuğumuzu garanti altına almaya çalıştık diyecekler. Ama iş işten geçmiş olacak.

Diyorum ya Afyon Karahisar'da değişim vakti gelmiştir. Değişimin adı da Burcu Köksal'dır diye. Evet Afyon Karahisar değişecek. Emekli vatandaşlarımızın sıkıntılarını, adam kayırmacılıktan işsiz kalan gençlerimizi, asgari ücretle geçim mücadelesi veren annelerimizi, esnafla kavga edenleri görmeyen vekilleri en önemlisi Suriyelilere iki gözünü kapatan vekiller değişecek. Sadece onlar mı? Listesine terör örgütünden yargılananları alanlar terör örgütünün okullarında eğitim görenler de değişecek.

Hiç merak etmeyin Afyon Karahisar'da topyekun bir değişiklik olacak. Kıymetli basın mensupları seçim satsına girdiğimiz günden bu yana ellerinde siyasi argümanlar kalmayanlar kaç koldan saldıracaklarını şaşırdılar. Hiçbirini muhatap kabul etmiyorum. Kaale de almıyorum zaten. Kendilerinin inandırıcılığı kalmamış olacak ki kalmadı da emeklisini, esnafına, ev hanımlarına, işsiz kalan gençlerimize, memurlara, asgari ücretlere, garibanlara sırtını dönenlerin inandırıcılığı kalmaz. Kalmadı da.

Her gün birini getirip Burcu Köksal'a ne dedirtsek derdine düşmüşler. Hiçbirisi muhatabım değil benim. Hiçbirisine de bugüne kadar cevap vermedim vermeyeceğim. Hele hele seçim öncesi AK Parti'ye transfer olup otuz dört trilyonluk arabaya binenleri hiç ama hiç kale almıyorum. Onları görünce aklıma nurlar içinde yatsın sevgili Demirel geliyor. Demiş ki önceden karşıdan bizi hakaret ediyordu. Şimdi yanımıza aldık, biz karşıya hakaret ettiriyoruz diye. Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın sayın Demirel. Dolayısıyla bunların ne söylediği değil, bizim Afyonkarahisar için ne yapacağımız önemli.

Yapmış olduğumuz projelerimizle ilgili hatırlarsanız adaylığımdan sonra bir basın toplantısı yapmıştım. Orada da projelerimizi açıklamıştım. Sanırım bir aday arkadaş o projelerimden esinlenmiş olacak ki belediyede çalışan arkadaşlarımıza en düşük maaş olarak otuz bin dört yüz lira vereceğimi elli ikilik tediye ödemelerini, ikramiyelerini vereceğimi söylediğimde şu kalkıp AK Partililer buna belediyenin bütçesi yetmez. Bırakın otuz bin dört yüz lirayı vermeyi maaşları dahi ödeyemez demişlerdi. Peki ne oldu? Şimdi kendileri otuz bir bin lira maaş ödeyeceklerini söylüyorlar. E sormazlar mı? Sen kaç yıl il başkanıydın? O belediye personelinin maaşlarının arttırılmasıyla ilgili niye bugüne kadar tek bir kelam etmedin? Ya da o belediye personeli damlarını alamadığında ikramiyeleri ödenmediğinde sen neredeydin? Niye susup görmezden geldin? Belediye personeli sürgüne uğradığında mobbinge maruz kaldığında işten atıldığında sen il başkanı değil miydin? Niye o personelin hakkını bugüne kadar savunmadın? Şimdi samimi değiller her şeyden önce sadece oy avcılığı için boş vaatlerle, yalan algılarla, iftiralarla, montaj videolarla vatandaşı etkilemeye çalışıyorlar.

Taziye evi dedim, belediye kreşleri dedim, Hıdırlık Kent Ormanı'nı piknik alanı haline tamamen dönüştüreceğiz, sosyal tesisler açacağız dedim, kentsel dönüşüm dedim, hepsini koklayıp yapıştırıp basına servis Neyse, biz neler yapacağız? Ona bakalım. Kıymetli basın mensupları. Afyonkarahisar'daki en büyük sorun trafik sorunu. Keş mekeş haline gelmiş durumda. Artık trafiğe çıkan çile çekiyor. Biz belediye başkanı olarak trafik mühendisleriyle beraber trafik sorununu çözmek için kolları sıvayacağız. Gerekli yerlere alt geçit üst geçit bastı çıftı yaparak katlı otopark için ayrılan yerlerin katlı otoparkının yapılmasıyla yeni yapılacak binaların altına otopark yapılmasının teşvik edilmesiyle kamu binalarının etrafa dağıtılmasıyla belediyenin bir uydu kentte bir de Fatih'le iki ayrı hizmet binasını açarak şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak adına üzerimize düşeni yapacağız. Trafikle ilgili master planı yaparken günü kurtarmayacağız. Biz beş yıl, on yıl, hatta yirmi yıl, elli yıl sonrasının master planlarını ortaya koyarak trafik sorununu çözeceğiz. En önce çözülmesi gereken sorun trafik sorunu.

Ve tabii ki bununla beraber Suriyeliler sorunu. Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim. Afyon Karahisar Belediyesi'nin gelirlerini üç kişiye, beş kişiye Suriyelilere değil Afyon Karahisarlı hemşerilerime harcayacağım. Suriyelileri bu memleketten göndereceğim, göndereceğim, göndereceğim. Tıpkı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan örneğinde olduğu gibi Afyon Karahisar'dan Suriyeliler gidecekler.

Emeklilerimiz bugün en büyük geçim sıkıntısını çeken grupların başında geliyor. Onlar için mecliste çok mücadele ettim. En düşük emekli maaşının asgari ücret tutarında olması gerektiğini her yerde söyledim. Fakat kabul etmediler. Bugün on bin lirayla hatta on bin liranın altındaki gelirle geçirmeye çalışan emeklilerimiz var. Işte belediye başkanı olarak o emeklilerimizi en iyi şekilde yaşatmaya çalışacağım. En düşük emekli maaşı ve altında gelir olan emeklilere kışın dört ay boyunca aylık iki bin beş yüz lira yakacak yardımı yapacağım belediye olarak. Ayrıca bu emeklilerimize su ücreti yüzde elli indirimli olacak. Yine bu emeklilerimiz için bütün emeklilerimiz için Afyon Karahisar'da Çınarlar lokali adı altında bir emekliler lokali tahsis edeceğiz. Orada hem hobilerini yapacaklar, hem çayını kahvesini içip sohbet edecekler, zaman geçirecekler, onlara en iyi şekilde hizmet edilecek.

Semtlerde taziye evleri. Bakın cenaze sahibi o gün taziye evinde cenazeli taziye evinde gelecek bütün taziyelerini kabul edecek. Belediye olarak biz o taziye evinde cenaze sahibi adına ücretsiz yemek vereceğiz. Bu taziye evlerini Afyon Karahisar'daki semtlere en hızlı şekilde kazandıracağız. Ayrıca bu taziye evleri sadece taziye için kullanılmayacak. O semtte yaşayan hemşerimiz isterse düğün, nişan, kına gecesinde, asker eğlencesinde, hacı yemeğinde, mevlusunde bu taziye evini ücretsiz olarak kullanabilecek. Bir sosyal belediyecilik hizmeti olarak semtlerde yaşayan bütün hemşerilerimizin kullanımına açık olacak.

Afyon Karahisar'da bir başıboş hayvan sorunu var. Bir yandan onların yaşam alanına ihtiyacı var. Bir yandan vatandaşlar başıboş köpeklerle ilgili bir çözüm bulunmasını istiyor. Işte biz Batıköy diye bir yaşam alanı kuracağız. Bütün sokaklardaki köpekler Batıköy'de yaşam alanına kavuşacak. Ayrıca bir mama fabrikası açacağız. Tıpkı Daskırı ilçemizde ve Denizli Merkez Efendi Belediyesi'nin açtığı gibi artık yemeklerden ve bayat ekmeklerden o hayvanlar için mama üreteceğiz. Onlar Batıköy'de veteriner hekimlerin bakıcıların gözetiminde hayatlarına devam edecekler. Ayrıca köpek sahiplenmek isteyenlere de oradan köpek sahiplendirmesi için bir takım kampanyalar da ııı düzenleyeceğiz. Satın alma sahiplen şeklinde hem şehirdeki başıboş hayvan sorununu çözeceğiz hem de o başıboş hayvanlar için ııı bir yaşam alanı sunmuş olacağız.

Yine Afyonkarahisar'da bir ısınma sorunu var. Afjetli ısınan aboneler arıza yüzünden soğukta donmak zorunda kalıyorlar. Birçok aboneden bu yönde şikayetler aldım. Biz alternatif sıcak suaklı döşeyeceğiz. Ayrıca ısı merkezlerine doğal gaz dönüşüm kazanı koyacağız. Böylece arıza durumunda doğal gaz dönüşüm kazanı devreye girecek. Afşetli ısınan aboneler üşümeyecek. Ayrıca Afjet'te projeleri üreteceğiz. Bu projeler sayesinde hemşerilerimiz Afjet'te zam görmeyecekler. Daha ucuza ısınmış olacaklar. Yani biz Afjet'in maliyetini sadece abonelere yükleyemeyeceğiz. Biz Afşet'te projeler üreterek abonelerin sırsındaki yükü azaltacağız. Ve Afyonkarahisar'da kömürle ısınan bir hane dahi bırakmayacağım. Söz veriyorum. kömür hem çok pahalı bir yakıt hem de zahmetli bir yakıt. Onun için artık Afyonkarahisar'da ısınma sorununun gündemden düşmesi gerekiyor. Bunun için de bütün hanelerin doğal gaza veya Afjet'e kavuşması gerekiyor. Işte ben de beş yılın sonunda Afyonkarahisar'da kömürle, sobayla ısınan bir hane bırakmayacağım. Söz veriyorum bütün hemşerilerime.

Yine kentsel dönüşüm. Hatırlarsanız Sümer, Fakıpaşa ve Mısri mahallelerinde üç kuruş vererek ve üstüne binlerce lira borçlandırarak hemşerilerimizin evlerini ellerinden almaya çalıştılar. Oradaki yaşayan hemşerilerimiz bu duruma karşı direndi, karşı çıktı. Biz de onların yanında yer aldık. Çünkü orada yaşayan hemşerilerimizin binlerce lira borç ödeyecek durumu yoktu. Bunun için bu insanların borçsuz ev sahibi olması gerekiyordu. Biz bir proje ürettik. Sümer, Fakıpaşa ve Mısri mahallelerinde kentsel dönüşümü hemşerilerimizin cebinden bir kuruş çıkartmadan onları borçlandırmadan gerçekleştireceğiz. Çok katlı binalar yaparak altına otopark koyarak orada sosyal donatıları da olan gerçekten imar bakımından bu şehre yakışan binaların sokakların olduğu güzel mahalleler haline getireceğiz. Hem hemşerilerimizin depreme dayanıklı yeni bir ev olacak hem de şehrin şehresi değişecek. İlk etapta örnek proje olarak bir adayı yapacağız. Belediye olarak anahtar teslimini gerçekleştireceğiz. Ayrıca o bölgeden kentsel dönüşümün mağdur olan bir arkadaşımız da yine belediye meclis üyesi adayımız olarak listemizde bu kentsel dönüşümü de o mağdur olan belediye meclis üyesi arkadaşımızla birlikte gerçekleştirip anahtarları hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Yine ben belediye kreşlerinden bahsetmiştim. Çalışan annelerimizin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri çocuklarımızın eğitim öğretim göreceği belediye kreşlerimizi hayata geçireceğiz. Anneler huzurla iş yerinde çalışırken çocukları da kreşlerimizde eğitim öğrenimlerini görecekler. En kısa sürede belediye kreşlerinin kurdelasını inşallah hep birlikte keseceğiz.

Üniversite öğrencilerimiz var. Sınavları kazanan bu öğrencilerimiz burs bulmakta zorlanıyorlar. Afyon Karahisar'dan üniversiteyi kazanan öğrencilerimize belediye olarak burs vereceğim. Onların en iyi eğitim öğretimi görebilmeleri için elimden geleni yapacağım. Ben de bir anneyim. Onların ne çileler yaşadığını az çok biliyorum. Anne için en değerlisi evlatlarıdır. Evlatları için en iyisini ister anneler. O yüzden o evlatlar için en iyisini sunmak bizim görevimiz. Işte üniversiteyi ilk defa kazanan öğrencilerimiz için bir defaya mahsus yol ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Ayrıca yine üniversiteyi kazanan öğrencilerimize belediyeden burs vereceğiz. Tıpkı diğer Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde olduğu gibi Afyon Karahisar Belediyesi'nden de üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz hiçbir parti ayrımı gözetmek yani partizanlık yapmadan Afyon Karahisarlı çocuklarımıza hangi üniversiteyi kazanırlarsa kazansınlar bu bursları vereceğiz.

Şimdi son zamanlarda yalanlardan birisini daha duyuyoruz. Burcu Köksal Belediye Başkanı olursa sosyal yardımlar kesilecek diyorlar. Değerli basın mensupları biz sosyal yardımları kesmeyeceğiz. Partizanlık yapmadan benim partime üye ol diye yaptı yapmadan ihtiyaç sahibi herkese zafer kart vereceğiz. Zafer kart tıpkı kredi kartı gibi olacak. Içinde para olacak. Her ay beş bin lira zafer kart hesabına yatacak. Beş bin lira. Ve bu beş bin lirayla ihtiyaç sahibi hemşerimiz zafer kartına gidecek kendi mahallesindeki Samsun'daki anlaştığımız yerel esnaftan yani bakkalından, manavından, kasabından, manipatör acısından evinin ihtiyacı neyse onu alacak. Kimseye muhtaç olmayacak hem hemşerimizin ihtiyacı görülecek hem de bizim Afyon Karahisarlı esnafımıza bir katkımız olacak. Yine zafer kart alan ailelerin sıfır yirmi dört ay arası bebeklerine mama ve bez desteğini belediye olarak biz sağlayacağız. Kuracağımız çiğ süs işleme tesisiyle halk süt yapacağız ve bu halk sütü Afyon Karahisar'ın sütünü markalaştıracağız. Ve biz bu halk sütü zafer kart sahibi ailelerin çocuklarına darılacağız. Ayrıca bu çocukların okulda da ııı beslenebilmeleri için kantin desteği evde ücretsiz internet desteği sağlayacağız. Yine zafer kart sahibi ailelerin çocuklarına eğitim öğretim gören çocuklarına her eğitim öğretim döneminde anlaştığımız Afyon Karahisarlı kırtasiyecilerden kırtasiye malzemesi desteği sağlayacağız.

Yine maddi durumuz zayıf ailelerin çocuklarına hafta sonları bilgi evlerinde liseye ve üniversiteye hazırlık kurslarını ücretsiz olarak düzenleyeceğiz. Öyle aileler var ki çocukları sınavlara hazırlanırken maddi durumuz zayıf olduğu için bir ses kitabı dahi alamıyor. Işte bu ailelerin çocuklarına el uzatacağız. O çocukların o sınavları en iyi şekilde hazırlanması için ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kurslarını biz hayata geçireceğiz.

Ve Hıdırlık Kent Ormanı. Insanların nefes alacağı piknik alanlarına ihtiyaç var. Biz Hıdırlığı ve Kent Ormanı'nda temizlik gerçekleştireceğiz. Çevre düzenlemesi, peyzaj yapacağız. Gerekli sosyal tesisleri hayata geçireceğiz. Bir takım kamelya ııı mangal gibi bir takım donatılarla orayı donatacağız. Ailelerin, insanların gidip rahatça zaman geçireceği piknik yapacağı ııı güzel vakit geçirebileceği yerler haline getireceğiz. Afyon Karahisar'a bu piknik alanlarını da en kısa sürede kazandıracağız.

Ve eski Afyon, kalenin etekleri, hepimizin bildiği bölge, bir tarihin yaşadığı bölge, Uzunçarşı restor edildi, çok güzel ama yeterli değil. Bedesten, kasaplar içi, kadınlar pazarı ve kalenin eteklerindeki o eski evlerin restorasyonunu tamamlayacağız. Tıpkı Eskişehir Odunpazarı, Ankara Beypazarı gibi gezilecek, görülecek, herkesin merak ettiği, hemşehrilerimizin de eşiyle, dostuyla, ailesiyle güzel zaman geçirebileceği yerler haline getireceğiz. Orada belli konaklar müze haline gelecek. Belli konaklarda gastronomi mutfağımızı tanıtacağız restoran olarak. Insanların ııı yine hediyelik eşyalarının satıldığı yerler olacak. Insanların gidip zaman geçireceği, her gün yetmiş seksen bin aracın geçtiği ilimizde bu araçlardan geçenlerin merak edip görmek isteyebileceği, gezebileceği yerler haline getireceğiz.

Yine Kadın Kooperatifi Zafer Kadın Kooperatifi evde üretim yapan kadınlarımızın ürettikleri ürünleri büyük şehirlere pazarlamalarına ve açacağımız tanzim satış yerlerinde satabilmelerine olanak sağlayacağız.

Belediyede çalışan işçilerimizin en düşük maaşının otuz bin dört yüz lira olacağını ııı belirtmiştik. Şimdi enflasyonu gelen zamlarda dikkate olarak yeni bir hesaplama yapıyoruz. Bunu da en kısa sürede basınla ve ııı belediyedeki ııı çalışan emekçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Diyorum ya yapacak çok iş var.

Yolumuz uzun. Bir Nisan'da kolları sıvayıp projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya başlayacağız. Bu seçimin galibi geçiremeyen emeklilerimiz, adam kayırmacılıktan işe giremeyen gençlerimiz, kirasını, elektriğini, doğal gazını ödeyemez hale gelenler bizim hakkımızı Burcu Köksal yedirmez diyen garibanlar Afyon Karahisar Kalesi gibi dimdik duran Afyon Karahisarlı hemşerilerim bu seçimi Burcu Köksal kazanmıştır diyenlerle birlikte kazanacağız.

Aradaki on puanlık farkı bir gecede getirdikleri önergeyle vergi borcunu sildiklerinden sizden aldıklarını size dağıtarak lütuf ettiğini sananlara rağmen kazanacağız. Hiç merak etmeyin. Havası sert, insanı mert Afyon Karahisarlı hemşerilerim, benim memleketimin insanı onurlu ve gururludur. Kendisine ait olan ne varsa alır, onu da oyunu da aday içinden istediği gibi istediği adaya verir. O aday da Burcu Köksal'dır. Burcu Köksal Afyon Karahisar sevdalısıdır.

Burcu Köksal bu memlekete hizmet edecek tek belediye başkanıdır. Burcu Köksal bugüne kadar her konuşmasında her yerde Afyon Karahisar'ın ve Afyon Karahisarlı'nın hakkını hukukunu savunmuştur. Burcu Köksal mecliste birileri lüks arabalarına binip iş takibi yapıp ihale kovalarken Burcu Köksal o meclis kürsüsünde Afyon Karahisar'da mağdur ezilen, ezilen, haksızlığa uğrayan, mazlum olan herkesin hakkını korumaya çalışmıştır. Burcu Köksal Afyon Karahisar'ı sahiplenmiştir. Bugüne kadar nasıl milletvekili olarak gecesini gündüzüne katarak çalıştıysa belediye başkanı olarak da Afyon Karahisar'a hak ettiği hizmeti getirmek, Afyon Karahisar'ı Denizli gibi, Eskişehir gibi, Konya gibi kalkınan, gelişen bir memleket haline getirmek için yine gecesini gündüzüne katarak çalışacaktır. Otuz bir Mart'ta bu seçimin kazananı Afyon Karahisar ve Afyon Karahisar sevdalısı Burcu Köksal olacaktır diyorum.

Hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.