TR33 bölgesindeki "İşveren ve işçilerin uyum yeteneğin arttırılması" projesinin başlangıç toplantısı bir termal otelde gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma Ajansı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca düzenlenen toplantının açılış konuşmasını, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner yaptı.

Güner, Zafer Kalkınma Ajansının Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa'nın gelişmesi adında güzel projeler ortaya koyduğunu söyledi.

Projenin, işveren ve işçilerin yeteneklerinin artırılmasına yönelik hazırlandığını belirten Güner, yüzde 85'inin AB, geri kalan kısmının da bakanlık tarafından karşılandığını ifade etti.

Yeni iş kuracak ve iş değiştirecek olanlara yönelik de çok ciddi bir proje olduğunu anlatan Güner, "Hem nitelik boyutuyla hem de yeni alanları sunma boyutuyla ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu projenin hazırlanmasına destek veren bütün bakanlık paydaşlarımıza, kalkınma ajansımıza ve AB’ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Zafer Kalkınma Ajansının merkezi olan Kütahya'da İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezinin kurulacağını dile getiren Güner, "Burada da illerimizi ilgilendiren iş gücü veri tabanı ve yazılımı hazırlanacak. Projenin diğer bir amacı da Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’nın kapasitesini geliştirmeye, personelin niteliğini çalıştıkları yerlerde artırmaya yönelik eğitim programları düzenlenmesidir" diye konuştu.

Güner, işveren ve işçilerin üretim teknolojilerine ayak uydurmasına yönelik eğitim çalışmalarının da yapılacağını bildirdi.