Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümünde devlet erkanı Anıtkabir’de düzenlenen törenle Ulu Önder’i andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Memur ve emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu!..
Memur ve emeklinin 5 aylık zam oranı belli oldu!..
İçeriği Görüntüle

Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Devlet Erkanı Anıtkabir’de Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte”

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde Ankara’daki Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, TBMM Başkanı, bakanlar, yüksek yargı mensupları ve TSK komuta kademesi katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan anma töreni, devlet erkanının Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk sunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengi mozoleye bıraktıktan sonra, saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi Anıtkabir’de de iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Rte 10Kasim

Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Aziz Atatürk, vefatınızın yıl dönümünde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne tutku ile sahip çıkıyor, yeni eserlerle ülkemizi geleceğe taşıyoruz.
İstikrarlı ve muzaffer Türkiye için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Türkiye, küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.”

Tüm yurtta 10 Kasım etkinlikleri

Anıtkabir’deki törenin ardından, Türkiye genelinde okullar, kamu kurumları ve meydanlarda da anma etkinlikleri düzenlendi. Saat 09.05’te sirenlerin çaldığı anlarda, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.
Günün ilerleyen saatlerinde, Atatürk Kültür Merkezi’nde resmi programlar ve çeşitli şehirlerde Atatürk konulu sergiler, konserler ve yürüyüşler gerçekleştirilecek.