Bütün araç sahiplerinin trafik sigortası yaptırması zorunludur. Trafik sigortası yaptırıldığı zaman karşılaşabileceğiniz riskli durumlarda sigorta tarafından korunursunuz. Karşı tarafta ve üçüncü kişilerde meydana gelebilecek hasarları belirli limitler dahilinde trafik sigortası sayesinde karşılayabilirsiniz. Kaza durumlarında kusurlu olsanız bile hasar masraflarını ödemek zorunda olmazsınız.

Trafik sigortası ve kasko arasındaki fark ise trafik sigortasının zorunlu araç sigortası olarak uygulanmasıdır. Kasko araç sahiplerinin isteği doğrultusunda yapılır.

Trafik sigortası yapılmadığı zaman ya da poliçe yenileme döneminde gerekli olan işlemleri yaptırmadan trafiğe çıktığınız durumlarda bu durumun tespit edildiği anlarda aracınız bağlanır. Sigortasız araçlar en yakın trafik şube otoparkına götürülür. Motorlu taşıtın trafik şube otoparkında kaldığı gün kadar park ücreti ödemeniz de talep edilir.

Ne Tür Cezalar Uygulanır?

Aracınızı geriye almak için ilk etapta trafik sigortası yaptırmanız ve yaptırdığınızı belgelemeniz gerekir. Bu işlemlerin ardından size verilen cezayı da ödemelisiniz. Sigorta şirketleri, trafik sigortası yaptırmadığı için hakkında ceza uygulanan araçlara poliçe düzenlerken inisiyatif kullanarak poliçe yenileme sadakat indiriminde de bulunmazlar. Bu durumda normalde ödeyeceğiniz rakamdan biraz daha fazla ödeyerek sigorta yaptırırsınız.

Sigorta yaptırmadığınız zaman zarar verdiğiniz aracın bütün maddi hasarını karşılarsınız. Kusurlu olmanız halinde diğer araçta yer alan sürücü ve yayanın sağlık harcamalarını da karşılamakla yükümlü olursunuz. Normalde yol açtığınız hasar ile ilgili sigorta şirketiniz ekspertiz raporu hazırlayarak sizin kanun çerçevesinde ücret ödemenizi sağlarken, trafik sigortanız olmadığı zaman karşı tarafın kanunsuz isteklerine de boyun eğmek zorunda kalabilirsiniz.

Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden teklif aldığınız zaman trafik sigortasını yaptırabilirsiniz. Ayrıca trafik sigortası fiyat tekliflerini de online olarak alabilirsiniz. Tek bir ekranda pek çok farklı sigorta şirketinin fiyat ve teminatlarını karşılaştırmak isterseniz Sigortam.net’i tercih edebilirsiniz.

Karşılaştırma yaptığınız zaman en uygun fiyatlı trafik sigortalarına da ulaşabilirsiniz. Teklif adımlarından sizden istenen bilgileri girmeniz bu süreci tamamlayabilmeniz için yeterlidir. Hızlı bir şekilde teklifleri görebilir, bütçenize ve gereksinimlerinize uyum sağlayabilecek online ödeme seçenekleriyle sigortanızı başlatabilirsiniz. Trafik sigortası fiyatlarına da Sigortam.net sayesinde erişebilirsiniz. Fiyatlandırmalar şirketlerin politikalarına ve sigorta teminatlarına göre farklılık gösterebilmektedir.