AS Fuarcılık tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, şehrin ekonomisine büyük katkı sağladı. AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, Fuar’a destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

AS Fuarcılık tarafından 17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Afyon Fuar Alanı’nda düzenlenen Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, şehrin ekonomisine katkı sağlayarak adeta can suyu oldu.

750 MİLYON TL’Yİ BULDU

 Fuar boyunca satılan traktörler, insansız tarım araçları, zirai ilaçlar, sebze ve gıda ürünlerinin yanı sıra küçükbaş hayvanlar büyük bir ticaret hacmini de beraberinde getirdi. Fuar’a gelen ve stant açan misafirler ve Fuar ziyaretçilerinin konaklaması ve ulaşımı ile birlikte Fuar’ın yaklaşık 750 milyon TL’ye yakın bir ekonomi döngüsüne imza attığı belirtiliyor.

Afyon Tarim Fuari 0303

Tarım Kredi'den açıklama geldi!.. Tarım Kredi'den açıklama geldi!..

AFYON, BÜYÜK FUARLARA HAZIR

AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, fuar ve kongrelerin şehirleri hareketlendirdiğine dikkat çekerek “Afyonkarahisar’ımızda küresel salgın arasından sonra düzenlediğimiz ilk Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda 72 firmamıza ev sahipliği yaptık. Hem tarım sanayimiz için hem de üreticilerimiz için önemli bir başlangıç olduğu kanaatindeyim. Fuarımızı yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti. İnşallah devletimiz, siyasi otoriteler ve özel sektör işbirliğinde ilimizde Fuar ve Kongre Merkezi kurulduğunda, sağladığımız katma değerin artarak sürdüğünü göreceğiz. Afyonkarahisar, bulunduğu konum ve taşıdığı potansiyelle bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlara imza atmaya hazırdır” dedi.

As Fuarcilik Afyon

KURUM VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Abdioğulları, Fuar’ın düzenlenmesinde katkısı ve emeği olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın düzenlenmesinde desteklerini bizden esirgemeyen Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Sayın Av. Ali Özkaya’ya, Sayın Av. İbrahim Yurdunuseven’e, Sayın Dr. Hasan Arslan’a, telefonla arayarak destek ve katkılarını sunan Sayın Mehmet Taytak’a ve Sayın Av. Hakan Şeref Olgun’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’a, önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, Vali Yardımcısı Vekilimiz Sayın Harun Reşit Han’a, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ramazan Akgöz’e, Dinar Kaymakamımız Sayın Kemal Duru’ya, Dinar Belediye Başkanımız Sayın Veysel Topçu’ya, KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Ayşe Yeşim Çepni’ye, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Özkan Parlak’a, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, ATSO Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Ali Çelikten’e, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet Mühsürler’e, ATB Meclis Başkanımız Sayın Ali Rıza Gürakar’a, ATB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cengiz Üstün’e, Afyon ESOB Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Uzman Veteriner Hekim Muhammed Nevzat Algan’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ahmet Çankaya’ya ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanımız Sayın Mahmut Emin Birliktir’e, S.S. Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Eroğlu’na ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Raşit Tabak’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın İsmail Akar’a ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a Fuar’ımızın güvenliği ve asayişi konusunda yardımlarını esirgemeyen Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mahmut Ay’a, İl Jandarma Komutanımız Sayın J. Alb. Tolga Yağan’a ve Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanımız Sayın Tuğgeneral Numan Yöner’e, Fuar’ımız açılış törenine teşrif ederek bizleri onurlandıran Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Fatih Karabacak’a, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Yeşilay’a, siyasi partilerimizin İl Başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine, ilçe ve belde belediyeleri başkanlarımıza, Fuarımıza firmaları ile katılım sağlayan iş insanlarımıza STK temsilcilerine, basın mensuplarımıza, ziyarete gelen vatandaşlarımıza, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim."