Kuzey Afrika’da yer alan Fas 37 milyon nüfusa ve 720.000 kilometrekare yüzölçümüne sahip bir ülkedir. Resmi dili Arapça olan Fas’ın başkenti Rabat ve en büyük şehri ise Kazablanka’dır. Birçok doğal güzelliğe ve tarihi mekâna ev sahipliği yapan Fas’ta turistik gezilerin yapılabileceği pek çok destinasyon bulunmaktadır. Bu güzellikleri keşfetmek isteyenler için hazırladığımız Fas gezi rehberi ile siz de hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
 
  1. Kazablanka
Kazablanka Fas’ın en büyük ve en modern şehridir. Liman kenti olmasıyla bilinen ülkenin Kazablanka dünyanın en büyük camilerinden biri olan Hasan II Camii’ne ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Kazablanka Eski Şehir bölgesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
 
  1. Rabat
Rabat Fas’ın başkentidir. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Hasan Kulesi, Udayas'ın Kasbah'ı ve Fas kralının birincil ikametgahı olan Royal Palace Rabat Morocco gelmektedir. Zengin tarihi ile Rabat, Fas turlarının vazgeçilmez durağıdır.
 
  1. Fes
Fas’ın en ilgi çekici şehirlerinden biri olan Fes labirent gibi dizayn edilmiş rengarenk sokakları ile ünlüdür. Fes dünyada araç girişi olmayan en büyük şehir olma ünvanına da sahiptir. Fes ayrıca UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmış bir şehirdir.
 
  1. Meknes
Meknes Fas turlarının vazgeçilmez duraklarından biridir. Meknes’in şehir merkezi UNESCO tarafından korunmaktadır. Lahdim Meydanı, Moulay İsmail Türbesi ve Bab El Mansour Laalej Meknes’te mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında sıralanmaktadır.
 
  1. Marakeş
Marakeş sadece Fas’ın değil tüm dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul görmektedir. Hareketli ve renkli sokakları, her zaman dolu dolu olan Kıyamet Meydanı, camileri, bahçeleri, sarayları ve çarşıları ile Marakeş Fas’ın turizm cennetidir.