Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması:





   Bugün 27 Nisan Pazartesi. Yeni haftanın ve Ramazan Ayının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yaşamakta olduğumuz coronavirüs belasından da bir an önce kurtulmayı niyaz ediyor, virüs sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar, ülkemize sabır ve dayanma gücü diliyorum.



   TARIM VE HAYVANCILIK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OLMALI.

   Elbette virüs sadece sağlığımızı değil ekonomimizi de etkilemektedir. Önemine binaen bazı hususları bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bugün bir kez daha görülmüştür ki tarım ve hayvancılık stratejik derecede önemlidir. Bunun için tarımdaki girdi maliyetleri ivedilikle düşürülmelidir. Çiftçimizin kullanacağı akaryakıt ve elektirik üzerindeki tüm vergiler sıfırlanmalı, tohum, ilaç, gübre girdileri düşürülmelidir. Toprak Mahsülleri Ofisi etkin hale getirilerek, çiftçimizin ürettiği ürünün elinde kalmayacağı ve düşük bir bedele satmak zorunda kalmayacağının garantisi verilmelidir. Çiftçilerimize faizsiz krediler verilerek üretime teşvik edilmelidir.



   BİZ YERLİ ÜRETİM DİYORUZ, İKTİDAR NE YAPIYOR?

   Tarım ürünlerini işleyecek fabrikalar kurulmalıdır. Biz fabrikalar kurulmalıdır derken ve bu yönde adımlar atılmasını beklerken iktidar maalesef bunun tersi politikalar izlemektedir. Şeker fabrikalarının özelleştirmesinde etkili olduğu söylenen, Nişasta Bazlı Şeker üreten ve  sağlığımızı tehlikeye atan ABD merkezli Cargill şirketine yatırım teşviki verildi. Şirkete yüzde 70 vergi indirimi uygulanacak, KDV ve gümrük vergisinden istisnası sağlanacak. Bu da gösteriyor ki iktidar virüsten hala gereken dersleri çıkartamamış. Allah sonumuzu hayretsin.



   KÜÇÜK ESNAF NAKDİ OLARAK DESTEKLENMELİDİR.

   Bu dönemde küçük esnafta zor durumdadır. Yapılan destek yetersizdir. Esnafın kredilerinin ve prim ödemelerinin ertelenmesi yapılmıştır. Ancak kira ve faturalar hala ortadadır. Bunun için nakdi desteğe ihtiyaç vardır. Faizsiz krediler verilmelidir. Verilen kredilerden SGK ve mailyeye olan borçlar tahsil edilmemeli ve esnafın eline kesintisiz ulaştırılmalıdır.



   PARTİZANLIĞIN ZAMANI DEĞİL.

   Vatandaşa yapılacak yardımlarda partizanlık yapılmadan, tüm vatandaşlarımıza ulaştırılmalıdır. Yaşamış olduğumuz Elazığ depreminde, tüm ilçelerine nakdi yardım gönderirken, Saadet Partili belediye olan Yazıkonak belediyesine hiç yardım gönderilmeyişi, vicdan sahibi herkesi derinden üzmüştür. Yaşanan bu olayın benzerlerinin yaşanması asla kabul edilemez. Zaman partizanlık zamanı değil, sıkıntılı süreci hep birlikte atlatma zamanıdır. Bunun için biz diyoruz ki her vatandaşımıza TC kimlik numarasına göre 1000 tl nakdi yardım yapılmalıdır.



   TARIM KREDİ MARKETLERE TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR.

   Biz her zaman adalet, liyakat, şeffaflık diyoruz. İktidar ise partizanlık, ayrımcılık, kayırmacılık yapmaya devam ediyor. Gıdanın ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığı bir dönemde, halkın güvendiği bir marka haline gelen Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un, 15 defa tağşiş ürünlerden ceza almış olması, iktidarın adam kayırmacılığı yaptığının son örneklerinden birisidir.



   DOĞALGAZI AVRUPANIN İKİ KATINA SATIN ALMAMIZ “TİCARİ SIR” İMİŞ.

   Biz şeffaflık derken iktidar ısrarla kapalı kapılar ardında iş çevirmeye devam ediyor. Açıklama yapmıyor ticari sır diyor. Bir milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e bir soru yönelterek, “Avrupa doğalgazın bin metreküpünü 120 dolar civarında satın alırken, Türkiye’nin aynı miktarda doğalgazı 280 dolara almasının nedeni nedir?” sorusuna, “ticari sır” yanıtını veriyor. Sayın bakan sizin sır dediğinizin faturasını vatandaş ödüyor.



   MASKE DAĞITIMI HALA ÇÖZÜLEMEDİ.

   Maske dağıtımı da TC kimlik numarası üzerinden yapılmalıdır. Vatandaşımız eczaneden kimlik numarası ile, belirlenen sayıda maskeye ulaşması sağlanmalıdır. Pek çok insan hala maskeye ulaşamamıştır. Bunun sebebi yeterli maske olmayışı mıdır?



   TIBBİ YARDIMLAR KAFAMIZI KARIŞTIRIYOR.

  Elimizde yeteri kadar tıbbi malzeme yokken, Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerine yardım göndermemiz ise dikkat çekicidir. Bize ihtiyaçken dışarıya neden verdiğimiz bir soru işareti. Bir başka soru işareti ise bu yardımlardan İslam ülkelerine neden hiçi gönderilmediği.



   EŞCİNSELLİK SAPIKLIKTIR.

   Bir başka konu olarak, Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş’ın.Cuma Hutbesi’nde eşcinselliği sapkınlık olarak ifade etmesi, kendi söylemi değil Allah’ın, Kur’an’da bildirdiği bir durumdur. Kur’an’ın emir ve yasaklarını açıklamak, Diyanet İşleri başkanının birinci öncelikli görevidir. Sayın başkanın açıklamalarının doğru olduğunu beyan ediyor ve destekliyoruz. Eşcinsellik bir sapıklıktır.



    MÜZE VE ŞEHİTLER CAMİİ KAVŞAKLARINA ALT GEÇİT İÇİN “BAKIYORLARMIŞ”

    Son olarak Sayın Mehmet Zeybek bey müze ve Şehitler Camii kavşağına alt geçit yapılması ile ilgili bir soruya, “arkadaşlar bakıyorlar ihtiyaçsa yapılacak” şeklinde cevap vermesi bizleri hayrete düşürmüştür. Hem Afyon’un birinci sorunu ulaşım diyeceksiniz, hem de böyle önemli bir konuya daha yeni bakacaksanız Allah yardımcımız olsun.



   Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum. Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan.