Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan'ın Caz Festivali ve Kent Konseyi logosuyla ilgili sözleri ve icraatları sosyal medyada konu olmaya devam ediyor.

Afyonkarahisarlı sanatçı Işın Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şemsettin Yasan'ın Afyonkarahisar Caz Festivaliyle ilgili olarak yaptığı "lüzumsuz bir şey" sözlerine sert tepki gösterdi. Karaca'nın bu paylaşımı sosyal medyada binlerce etkileşim aldı.

Işın Karaca, paylaşımında "“Susayım diyorum sonra bu haberler önüme düşünce yüreğim sinirden köpürüyor, Lüzumsuz? Gereksiz derken? Soruyorum çünkü ben anlamıyorum bu felsefeyi!!  Şimdi tasarruf deyip Herkes çok güzel kıvırır olan yine müziğe ve müzisyene olur! Yapmayın!!  Vallahi yeter!! Sanat düşmanı olarak anılmak hoşunuza mı gidiyor!?!” diye yazdı.

Işın Karaca'nın bu paylaşımını yorum yazan Afyonkarahisarlı televizyoncu Ahmet Ateş "İstanbulda yaşayan bir Afyonkarahisarlıyım. Onu biz başlattık kimse bitiremez, 10 yılları geçti, sizi temin ederimd evam edecek, bir m.(kişinin) görüşü bir memleketin tamamının görüşüymüş gibi bir ifade bizi rahatsız eder. Gerçek insanlar post modern insanlardır" diyerek bu yoruma karşı çıktı.

Afyonlu müzikseverler de, Işın Karaca'nın tepkisinin doğru ve haklı olabileceğini, ancak söz konusu kişinin sosyal medyadan yazdığı bu görüşün bir kişinin şahsi görüşü olduğunu belirterek tüm Afyon'a mal edilmesinin yanlış olduğunu belirtti.