Sandıklı'da yaklaşan yerel seçimler öncesi bir şirket tarafından yapılan telefon anketinde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hidayet Şahin'in isminin sorulmaması ilçede büyük tepki çekti. İYİ Parti Sandıklı İlçe Başkanı Av. Emir Erkalan, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Erkalan, "Sandıklı halkının iradesini yok sayan bu provokasyonu şiddetle kınıyoruz. Arkasında kimin olduğunu bildiğimiz bu anket şirketi, saha siyasetinden aciz olanların çaresizliğinin bir göstergesidir. Sandıklılı vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün teveccühünü kazanan İYİ Parti Belediye Başkan Adayımız Hidayet Şahin'in ismini anketten çıkarmak, onun başarısını engelleyemeyecektir." dedi.

Dr. Hasan Arslan, TBMM'de konuştu Dr. Hasan Arslan, TBMM'de konuştu

Erkalan, İYİ Parti'nin 5 yıldır Sandıklı'nın ana muhalefet partisi olduğunu hatırlatarak, "5 yıl boyunca kafasını kuma gömüp seçim zamanı boy gösterenler, seçim sonunda boyunun ölçüsünü alacak. Ülkücü ve Türk Milliyetçisi olan, davanın neferi, halkın adamı Hidayet Şahin Belediye Başkanlığına layık görülecek ve Sandıklılı hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edecektir." diye konuştu.

BİZİM ADAYIMIZ TEK ÜLKÜCÜ MİLLİYETÇİ, AKP BAĞLANTISI OLMAYAN ADAYDIR

Algı operasyonu yapanların korkaklıklarını ortaya koyduklarını belirten Erkalan, açıklamasına şöyle devam etti:

'Bizim adayımız tek ülkücü milliyetçi, AKP bağlantısı olmayan adaydır. MHP'nin adayı Melek Yavuz daha önce AKP'den milletvekili aday adayı oldu. Adnan Öztaş AKP'nin mevcut adayı. Mustafa Çöl ise AKP'nin 10 yıllık belediye başkanı, bu seçimde aday gösterilmediği için Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu. Hareketli siyasi tercihleri bir yana, ideoloji yerine koltuk derdine düşen bu isimler zikredilirken bizim gerçek Türk Milliyetçisi adayımız Sayın Hidayet Şahin bilinçli olarak anket çalışmasında yok sayılıyor. Bu kirli ve korkak zihniyeti, kaybetmeye tahammülü olmayıp da provokasyon yapanları kınıyorum.'

Erkalan'ın açıklamasına İYİ Parti Sandıklı Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de destek verdi.

#Sandıklı #İYİParti #HidayetŞahin #EmirErkalan