Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden İsmail Elibol, Sandıklı halkı ve siyaset kulislerince Sandıklı’da siyasi dengeleri değiştirecek isim olarak görülmeye başlandı.

Bir dönem MHP’den Sandıklı Belediye Başkanlığı yapan ve Sandıklı’ya marka değeri katacak hizmetlerde bulunan ve Milliyetçi kimliğiyle bilinen İsmail Elibol ismi, Sandıklı halkı tarafından AK Parti’den Cumhur İttifakı ortak adayı olarak Sandıklı Belediye Başkanlığına adaylığı konuşuluyor.

Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan, markasını ve fabrikasını uluslararası bir marka yapmaya doğru çalışmalar yapan İş Adamı İsmail Elibol’un, aynı başarıyı ve performansı tekrar memleketi Sandıklı için göstermesi bekleniyor.

Sandıklı halkının nabzını tutan Afyonhaber; milliyetçi muhafazakar kimliğiyle tanınan ve Sandıklı’da her kesimle diyalogu bulunan sevilen iş adamı İsmail Elbol’un Cumhur İttifakı ortak çatısı altında Yüzde 75’in üstünde bir konsensüsle belediye başkanı seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Belediye Başkanlığından sonra performansını ve zamanını şirketine ve markasına veren Elibol'un sahibi olduğu marka şu anda ülkenin dört bir yanına satış yapıyor.

Siyasetten uzun bir süre ayrı kalarak iş adamı olrak vaktini işine ayıran İsmail Elibol’un, Sandıklı halkının ve kamuoyunun “ortak aday” formülüne nasıl bakacağı merakla bekleniyor. Elibol’a yakın kaynaklar, İsmail Elibol’un son 4-5 yıldır işlerine yoğunlaştığını, fabrikasını büyyüttüğünü ve daha çok insana istihdam sağlamak için çalıştığını söyleyerek bu öneriye sıcak bakmama ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

İddialarla ve kamuoyu beklentileriyle ilgili olarak Sandıklı eski Belediye Başkanı ve İş adamı İsmail Elibol’dan açıklama bekleniyor.