Türkiye

Pırlanta Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Abone Ol

 

Pırlanta takılarınızı düzenli olarak temizlerseniz ilk günkü kadar yeni görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için mutlaka profesyonel temizlik malzemeleri kullanmanıza ya da uzun uğraşlar vermenize hiç gerek yok. Yapmanız gereken sadece basit birkaç yöntem arasından size kolay geleni seçmek ve uygulamaktır. Bu sayede sararma ya da kirli görünüm gibi sıkıntılardan kurtulabilir, pırlanta takılarınızın ilk günkü ışıltısına yeniden kavuşmasını sağlayabilirsiniz. 

Sıvı Deterjan ile Pırlanta Temizliği 

İlk yöntem çok sık tercih edilen bir tekniktir ve uygulamasının da gayet kolay olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntemde çok sıcak olmamak kaydıyla, ılığa yakın ısıda suyu bir kap içerisine doldurmanız gerekiyor. Ardından içerisinde bir miktar bulaşık deterjanı koyun ve pırlanta takılarınızı bu kap içerisine koyarak yarım saat kadar bekleyin. Bu bekleme süresinde kirlerin yumuşamasını sağlamış olacaksınız. 

Temizleme sırasında da takılarınızın zarar görmesini engelleyeceksiniz. Yarım saatlik bekleme süresi dolduğunda yumuşak kıllı bir diş fırçası ile pırlantalarınızı fırçalayın. Nazik hareket ile kiri yüzeyden arındırmaya çalışın. Temizledikten sonra durulayın ve kuru bir bez ya da kağıt havlu ile iyice kurumalarını sağlayın. Pırlantaların ilk günkü kadar temiz bir görünüm kazandığını fark edeceksiniz. 

Mücevher Temizleme Sıvısı ile Pırlanta Temizliği 

Bu yöntemi uygulamak için özel olarak formüle edilen pırlanta temizleme sıvısına ihtiyacınız olacak. Bu sıvılar mücevherlerinize hiçbir zarar vermez. Ancak gözle görünmeyecek kadar küçük olan kirlerin bile kısa zamanda takılarınızdan ayrılmasını sağlar. Böylelikle hem tertemiz hem de parlak bir pırlanta görünümü elde edebilirsiniz. Mücevher temizleme sıvısının üzerinde yazan talimatları birebir uygulamanız durumunda kolaylıkla temizlik etaplarını tamamlayabilirsiniz. 

En Tipi Amonyakla Pırlanta Temizliği 

Bu yöntemde çok az miktarda ev tipi amonyak kullanmanız önemlidir. Ilık suya az miktarda amonyak ekleyerek takılarınızı bu sıvıda bekletin. Sonrasında yumuşak kıllı diş fırçası ile temizleyerek durulayın ve iyice kuruduklarından emin olana kadar kurulama işlemi yapın. Bu sayede temiz ve berrak bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Eğer mevcut pırlantalarınız arasına yeni tasarımlar eklemek isterseniz Sina Pırlanta internet sitesine uğramanızı tavsiye ederiz. En güzel pırlanta çeşitlerini burada bulabilir ve koleksiyonunuza birbirinden özel parçalar ekleyebilirsiniz.