Sandıklı'da uzun yıllar görev yapan ve geçtiğimiz hafta görevden alınana Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosmanoğlu ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bir kesim, Karaosmanoğlu'nun bir dava adamı olduğunu iddia ederken bir kesim de onun döneminde Sandıklı'nın eğitimde gerilediğini iddia ediyor.

İŞTE BİRBİRİNDEN FARKLI İKİ GÖRÜŞ!..

Karaosmanoğlu'nun görevden alınmasından sonra, bir okuyucu şuu yourmu yazdı:

"Emin Karaosman hiçbir makam ve mevki sevdası olmayan hak bildiğin yolda bir nefer gibi çalışan yıllardır değişik yerlerde son 8 yıldır Sandıklıda Eğitim camiasına hakkıyla hizmet etmiştir. Onun zamanında sandıklı'daki eğitim kalitesi yükselmiştir. Sandıklı ilçesi bütün eğitim faaliyetlerinde Afyon ilinin lokomotif ilçesi olmuş ve başarıdan başarıya koşmuştur. Sandıklı Emin Karaosman'ı göndererek ondan bir şey kayıp ettirmemiş asıl kaybeden Sandıklı olmuştur. Emin Karaosman samimi bir Müslüman Yılmaz bir dava adamı yeri doldurulamayacak bir idareci dir. Ben çalıştığım süre boyunca doğruluğunu dürüstlüğünü hakkın ve adaletin yanında oluşunu gördüm. Yalanın yalancının yanlışın haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında durmuştur. En yüksek makam ve mevkiler için liyakat ve ehliyet sahibidir. Rabbim bundan sonraki yaşamında muvaffakiyetler nasip etsin."

Bu yoruma cevap veren başka bir okuyucumuz ise şu görüşleri ifade etti:

"İğne ucuna iplik takmadan 5 yıl burda çalıştınız Sandıklı siz göreve gelmeden 17 ilçe arasında LGS sinavlarinda merkez dahil 1. Siradayken siz ayrilirken 7. Sıradaydı kalkmış Afyon'un lokomotifi eğitimde Sandıklı derken nasıl bir sayilsal veriye dayandırarak bunu söylüyorsunuz merak ediyorum. Dinar ilçesine Bilim sanat merkezi açıldı siz seyrettiniz Rehberlik Araştırma Merkezi açıldı siz seyrettiniz çalışmak vatanını sevmek sabah 8 de mesaiye gelip akşam 5 te evine gitmek değildir.Sandiklinin lokomotifi olacak okullarin idarecilerini sırf bizimle aynı dusunmuyor diye cesitli sebeplerle görevden ayrılmalarina neden oldunuz. siz gittiniz Sandıklı şimdi gerçekleriyle yeni yeni yüzleşiyor sis dagilinca asıl hasar ortaya çıkacak..."

AFYONHABER