Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Afyonkarahisar'da ülke genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklığı Afyonkarahisar'da da mevsim normallerinin 3 - 5 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Afyonkarahisar'da yağış beklenimoyr, gün boyu güneşli bir hava olacak, hava sıcaklıkları 21.00'a kadar 24-29 derece arasında oalcak, gece hava sıcaklığı 22 dereceye kadar düecek.

Abisini öldürdü, annesini yaraladı!.. Abisini öldürdü, annesini yaraladı!..

Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da hava sıcaklıkları artıyor va kavurucu sıcaklar geliyor. Afyonkarahisar'da önümüzdeki 5 gün boyunca yağış yok, hava açık ve geüneşli olacak. 5 gün boyunca hava sıcaklıkları 16 derece ve 30 dereceelrde olacak. Hava sıcaklıkları 32 dereceye kadar yükselecek.

Aşırı sıcakların yol açabileceği birçok risk olduğunu belirten uzmanlar, bu tehlikelerin farkında olmanın can ve mal güvenliği açışından önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Vücudun maruz kaldığı sıcaklığın, terleme ile vücuttan atılan sıcaklıktan fazla olması halinde vücudun kendi ısı ayarlama mekanizmasının bozulabileceğine vurgu yapan uzmanlar, bazı hastalıklara sahip olanların özellikle dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sıcaklardan ve olumsuz etkilerinden korunmak için öneriler de paylaşan uzmanlar fazla yemek ve stresle gelebilecek ek yüklerden kaçınılması gerektiğini tavsiye etti.

Editör: Birinci Editör