İYİ Parti kurucusu ve eski genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme ortalığı karıştırdı.

Meral Akşener'e yakınlığıyla bilinen İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Akşener'in develette göreve hazır olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi gelmediğini, tTeklif olursa değerlendirileceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya'dan yatırımlara destek istediler Bakan Yerlikaya'dan yatırımlara destek istediler

Meral Akşener'e yakın olan İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamalarda konuyla ilgili önemli noktalara değindi.

Akburak, "Sayın Meral Akşener devlette göreve hazır, ancak her hangi bir teklif yok, teklif gelirse Meral hanım değerlendirecektir"" şeklinde konuştu. 

Meral Akşener'in oğluyla ilgili çıkan "Paris Büyükelçisi atanmasını istedi" iddialarına son derece kızgın olduğunu belirtti.

Yeni parti kurma iddialarına cevap verem Milletvekili Akburak  "Akşener yeni bir parti kurmayacak, böyle bir şey yok. Ayrıca  Meral Akşener partiden ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz" dedi.

Görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine gerçekleştiğini belirten Akburak, görüşme zamanının bir gün önceden belli olduğunu söyledi. Akburak, "Görüşmeyi Erdoğan istedi. Görüşme zamanı bir gün önce belli oldu" şeklinde konuştu.

Meral Akşener'in yeni saç rengi hakkında konuşan Milletvekili Burak Akburak "Meral Hanımın saç rengi başka bir şey olacaktı, ancak bu renk beğenildi" dedi.

İddialara göre, Erdoğan, Meral Akşener'den yeni anayasa için destek istedi, Akşener ise Erdoğan'a olumlu yanıt verdi. İlerleyen günlerde Meral Akşener'e devletin üst kademeelrinde görev verilmesi bekleniyor. Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Cumhurbaşkanı Danışmanlığı benzeri bir göreve getirileceği iddia ediliyor.

Editör: Birinci Editör